Westrand Cultuurcentrum Dilbeek
Wim Piqueur

Vacuum

Poltrock & de Roover
wo 12 okt 20:30
wo 12 okt
20:30
  • wo 12 okt
    20:30
    Cc Strombeek

Een unieke geluidschoreografie, dans, video en de quadrophonic muziek, live gebracht, dompelen je onder in een niet te missen meeslepende totaalervaring. 

Met VACUUM - een voorstelling met quadrofoon geluid, dans, en video - wordt de bezoeker ondergedompeld in een universum zonder ijkpunt. VACUUM biedt geen klassieke concertervaring. In een regie van Aïda Gabriels gaat de muziek van David Poltrock en Adriaan de Roover in dialoog met dans; licht en video. Poltrock en de Roover ontwikkelen een geluidschoreografie die de toeschouwer een uur lang in een spanningsveld laat vertoeven dat voortdurend evolueert. De sounds bewegen zich - met behulp van een quadrofoon geluidssysteem - van de meest intieme, bijna claustrofobische texturen naar monumentale en ongenaakbare geluidsmuren.

Dans, video en licht voegen een visueel en lichamelijk element toe aan de ervaring. Beelden van de hand van videograaf Wim Piqueur worden toon bijgezet door licht van ontwerper Jan Van Lindt. Structuren en texturen worden geprojecteerd en elementen uit de realiteit gedecontextualiseerd. Er wordt geen eenduidig narratief gebracht. Wel vormen deze interdisciplinaire impulsen een aanzet voor het publiek om de verbeelding de vrije loop te laten. Een lichaam beweegt op een landschap van geluid, licht en video. Danser Pieter Desmet voert een fysiek strijdspel dat zowel brute krachten, oerinstincten en menselijke fragiliteit ten berde brengt.

Vanuit een wederzijdse fascinatie trokken David Poltrock (Poltrock) en Adriaan de Roover (Oaktree) de studio in om er het toeval zijn gang te laten gaan, dit leidde tot een broeierige instrumentale ambient waarbinnen alle besef van ruimtelijkheid en focus verloren gaat. Vanuit de klanklandschappen ontstond VACUUM. Veeleer dan in te zetten op een klassieke concertervaring, wordt het publiek gedesoriënteerd en ondergedompeld in een ervaring. Het quadrafone geluidsontwerp is van de hand van Yoran Cambier.

 Poltrock & de Roover
Agathe Danon

Credits

Muziek Poltrock & De Roover
Regie Aïda gabriëls
Dans Pieter Desmet
Video Wim Piqueur
Licht Jan Van Lindt
Geluid Yoran Cambier

Met de steun van Ancienne Belgique (Brussel) Ccha (Hasselt) Consouling Sounds (Gent)