Triomphe de l'Art

Eugene Onegin
do 20 okt 20:30
do 20 okt
20:30
  • do 20 okt
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Tsjaikovsky’s bekendste opera in een hedendaags jasje. 

De meest bekende opera van Tsjaikovsky, gebaseerd op een roman van Poesjkin, vertelt het liederlijke levensverhaal van de verwende Onegin. Het in Brussel gevestigde ensemble Triomphe de l’Art herwerkt deze opera met hedendaagse referenties. 

Intens passioneel drama waarbij Tsjaikovsky de meest hartstochtelijk mooie muziek componeerde. De opera handelt over onverwachte liefde en toont ons dat het levenspad dat we bewandelen voortkomt uit de keuzes die we maken. De aanwezigheid van de dood maakt het dubbel tragisch. Tatiana is een dolverliefde boerenmeid en Onegin is een gesofisticeerde jongeman die door zijn verdorven houding te laat realiseert wat een fout hij maakt. In deze nieuwe klassieke productie toont Triomphe de l’Art jonge mensen van vlees en bloed met hun gevoelens, verlangens, twijfels en ontgoochelingen zoals iedereen dit al ervaren heeft. Het verhaal speelt zich af op het platteland in een negentiende-eeuwse setting. Deze opera is geliefd bij een wereldwijd breed operapubliek.

De vzw Triomphe de l’Art uit Brussel is ontstaan in 2014, dankzij het initiatief van internationale sponsors voor cultuur en amateurs tewerkgesteld in verschillende sectoren van de Belgische hoofdstad. Triomphe de l’Art heeft zich als doel gesteld: het identificeren en het steunen van de meest getalenteerde en veelbelovende jongeren in de kunsten, het onthullen van hun creativiteit en de professionele ontwikkeling en ondersteuning van zowel creatieve groepen, als individuele uitvoerders. Dit doen ze door grootschalige culturele projecten te organiseren op internationaal niveau.

 

De doel(en) van Triomphe de l’art:

  • Het organiseren van concerten, projecten en andere culturele evenementen
  • Het zoeken en steunen van de meest getalenteerde en veelbelovende individuen in de kunsten om hun creativiteit te onthullen
  • Jonge professionelen ondersteunen vanuit jarenlange ervaring van de vzw en speelkansen geven in een professionele omgeving
  • en andere activiteiten gerelateerd aan deze vier doelstellingen
 Triomphe de l'Art

Credits

Creatie en uitvoering Triomphe de l’Art
Tatyana: Margarida Hipólito / Julietta Kocharova
Onegin: Mikhail Silantev
Lensky: Xavier Flabat
Olga: Luzia Tietze
Prince Gremin: Valery Alexeev
Madam Larina: Karina Kambulova / Gayaneh Mahdessian
Filippievna: Estelle Haussner
Zaretskiy: Valery Alexeev
Piano: Virgile Van Essche

www.triomphedelart.org