Westrand Cultuurcentrum Dilbeek
Elke Detavernier

Mankracht

Steven Goegebeur
vr 18 nov 20:00
vr 18 nov
20:00
  • vr 18 nov
    20:00
    CC De Ploter

Goedkoper dan een bezoek aan de psycholoog.

Het leven heeft Steven niet gespaard. Hij incasseerde slag na slag. Ging uiteindelijk op de knieën. En net niet uitgeteld gebeurde het wonder; ergens vond hij de kracht. Om weer recht te krabbelen, op te staan, de rug te rechten. Mankracht. Waar hij die kracht vond, wie hem die kracht gaf, hoe die kracht te gebruiken ...? Steven vertelt het je allemaal in zijn vierde show.

Na afloop ga je dartel naar huis, met een rugzak vol waardevolle ideeën en een laagje stof om over na te denken. En met wat geluk geeft Mankracht ook jou dat extra duwtje, de extra kracht die nodig is om te blijven geloven ... in jezelf. 

Steven Goegebeur

Als Steven Goegebeur het podium opstapt begint hij te stralen. Hij bekijkt de alledaagse wereld door zijn eigen, niet-alledaagse bril. Steven is een publieksspeler: interactie met de toeschouwers is voor hem vanzelfsprekend. Samen met het publiek maakt hij er keer op keer een onvergetelijke avond van. Zijn motto: ‘Iedereen moet na mijn comedyshow opgelucht, vrolijk, blij en met pijnlijke buikspieren van het lachen naar huis gaan.’ Volgens Steven zou een goede comedyshow door de ziekenkas moeten terugbetaald worden.

Steven is van opleiding leraar wetenschappen (wiskunde, biologie, chemie), een job die hij steeds met veel passie uitoefende. Sinds september 2002 houdt hij zich professioneel bezig met zijn eigen educatieve theatervoorstellingen : “Straff” en “Lach eens met een ander!”. Beiden hebben als hoofdthema ‘pesten op school’. Helaas blijft het thema actueel.

Daarnaast begon eind 2007 Goegebeurs grote comedy-avontuur. Hij deed voor het eerst zijn ding in het bekende podiumcafe “Den Buster” in Antwerpen. In het seizoen 2011-2012 voelde Steven aan dat de tijd rijp was om met een eigen avondvullende voorstelling op tournee te gaan en zette hij zijn onderwijscarrière in de wachtkamer. 

Verder werd Steven door zender 2BE als één van de vier ‘Foute vrienden’ voorgesteld aan hun kijkers. Ook hier bewijst hij dat improviseren, gevat en grappig reageren één van zijn troeven is. 

 

Pers

**** Goedkoper dan een bezoek aan de psycholoog en je stapt buiten met een brede glimlach en een paar levenslessen rijker.
Het Nieuwsblad, 15 november 2021