Westrand Cultuurcentrum Dilbeek
Marc-Antoine Serr

Ghost Writer and the Broken Hand Break

Miet Warlop
PeriferiK
vr 25 nov 20:30 - 21:15
vr 25 nov
20:30 - 21:15
  • vr 25 nov
    20:30 - 21:15
    Cc Strombeek

Een adembenemende ervaring op de scheidslijn tussen controle hebben en verliezen.

Een kapotte handrem doet denken aan rampscenario’s uit actiefilms en nachtmerries: controle verliezen, niet meer kunnen stoppen met een crash als gevolg. Maar zonder remmingen vooruitsnellen staat ook voor ultieme vrijheid. Is beweging altijd een beweging voorwaarts? Wie in cirkels beweegt eindigt bij het begin en begint bij het einde.

In Ghost Writer and the Broken Hand Break draaien drie performers drie kwartier lang rond hun as, als een moderne en westerse versie van het soefiwervelen dat we associëren met derwisjen. Hier gaat het niet om een staat van religieuze extase te bereiken. Ghost Writer is een experiment voor de waarneming, een duizelingwekkende ervaring, maar ook een bespiegeling op wat de geesten zijn van onze tijd. De voorstelling is een mix van wervelende dans, voordracht en concert op de dunne lijn tussen jezelf in de hand hebben en de controle verliezen.

Blogartikel Miet Warlop

Lees een interview met Miet Warlop in de Westrandblog. 

PeriferiK

PeriferiK verwijst naar de samenwerking tussen het Kaaitheater, Westrand, CC Strombeek en CC de Factorij, waarmee we het publiek een nog ruimer, meer divers en completer cultuuraanbod presenteren, over de grenzen heen van de Brusselse rand. 

Pers

"Ghost Writer and the Broken Hand Break van en door Miet Warlop (NTGent) is een wervelende, ijzingwekkend beheerste performance." **** - de Volkskrant

"Soms zie je een voorstelling die je eraan herinnert wat je in zoveel andere voorstellingen mist. Deze voorstelling is er zo eentje – er gebeurt iets, er ontstaat iets dat je hart sneller doet slaan omdat je op dat eigenste moment toeschouwer/deelgenoot bent van een geboorte."-  Evelyne Coussens, theaterkrant.nl

Credits

Concept Miet Warlop
Muziek en performance Pieter De Meester, Wietse Tanghe, Miet Warlop
Songtekst Raimundas Malasauskas, Miet Warlop, Pieter De Meester
Productieleider Seppe Cosyns
Geluidsingenieur Bart Van Hoydonck
Lichtontwerp Henri Emmanuel Doublier
Kostuums Karolien Nuyttens

Een productie van Miet Warlop /Irene Wool vzw & NTGent
In coproductie met Kunstencentrum Vooruit Gent, HAU Hebbel am Ufer - Berlin (DE)

Met dank aan Carl Gydé, Jérôme Dupraz, Ian Gyselinck, Michiel Goedertier (LaRoy NV), Janis Van Heesbeke (ongezien), Maarten Van Cauwenberghe, Brahim Benhaddou (@coachedbybrahim)

Met de steun van Vlaamse Overheid, Stad Gent, Actoral. 17 Marseille (FR)

 

De voorstelling duurt 45 minuten en is met een staand publiek.