Kurt Van der Elst

The Butcher. De engel kwam niet.

LOD/Gorges Ocloo
PeriferiK
za 10 dec - zo 11 dec
za 10 dec
-
zo 11 dec

Gorges Ocloo regisseert, componeert en speelt samen met Josse De Pauw het verhaal over een slagersfamilie…

2070, 100 jaar na de eerste staatshervorming. België bestaat niet meer. Vlaanderen is, na 4 jaar oorlog, onafhankelijk geworden. Een woeste strijd, maar de lucht kleurde erna nooit meer blauw. De families van de Poolse bouwvakkers en poetsvrouwen die destijds de gebouwen hebben neergezet en schoon gemaakt, controleren het land volledig via hun toen ingebouwde technologieën. Te midden van dit alles proberen een slager, de laatste in de stad, en zijn zoon met handicap te overleven.

 

De tickets van deze voorstellingen zijn opgesplitst in parterre en balkon. De tickets van het balkon zijn pas beschikbaar, als de parterre uitverkocht is. 

 

LOD muziektheater

LOD muziektheater is een Gents productiehuis voor opera en muziektheater, een creatieve thuis voor artiesten. LOD streeft een brede artistieke visie na en staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van haar producties.

Gorges Ocloo

Gorges Ocloo (1988, Koforidua-Ghana) studeerde aan het Royal Institute for Theater, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel waar hij zijn Master in Theaterregie behaalde. Meteen daarna maakte hij zijn veelgeprezen eerste productie: Scarlet Anansi Ocloo met Tania Van Der Sanden, Hilde Van Mieghem en Ineke Nijsens.

Als multidisciplinaire artiest is zijn parcours divers, van moderne dans, performance arts, community arts, visual arts en scenografie tot het componeren van muziek voor theater en dans. Gorges is een politiek-correcte en incorrecte artiest die de grenzen tussen de scène, acteurs, muziek, esthetiek en inhoud aftast. Ook koestert hij een grote liefde voor zijn vaders cultuur van voodoo en rituelen. Voor hem is deze cultuur de ultieme synthese van performance, spelen, acteren en zijn.

Josse De Pauw

Acteur, auteur en regisseur Josse De Pauw (°1952) maakt deel uit van de artistieke kern van LOD muziektheater. Hij begon zijn loopbaan in 1976 met Radeis International, een succesvolle theatergroep die tot 1984 voorstellingen speelde in heel Europa en overzee. Sinds 2004 ontwikkelt hij zijn theaterwerk bij LOD muziektheater. Vanaf 1985 werkt hij als onafhankelijke theatermaker en gaat hij samenwerkingen aan met verschillende acteurs, regisseurs, muzikanten, componisten, schrijvers en kunstenaars.

In 1989 speelt hij zijn eerste grote filmrol, sindsdien speelde hij in meer dan vijftig Belgische en buitenlandse films. Zelf regisseerde hij er twee: Vinaya en Übung. Naast teksten voor het theater, schrijft hij ook verhalen, observaties, notities, en reisverslagen. De teksten zijn verzameld in twee boeken: Werk en Nog (Uitgeverij Houtekiet. Hij is echter vooral de schrijver, speler en maker van succesvolle theaterstukken.  

 

PeriferiK

PeriferiK verwijst naar de samenwerking tussen het Kaaitheater, Westrand, CC Strombeek en CC de Factorij, waarmee we het publiek een nog ruimer, meer divers en completer cultuuraanbod presenteren, over de grenzen heen van de Brusselse rand. 

Ontdek meer op www.periferik.be 

 

Pers

De Pauw speelt de slager die paraat staat om Vlaanderen te verdedigen in dit swingende muziektheater met beelden van Bijbelse proporties"
- Filip Tielens - De Standaard 


The butcher serveert Vlaamse hutsepot die je,(...) , meerdere dagen lekker doet herkauwen"
- Wouter Hillaert - Etcetera 

Credits

Concept, regie, tekst, spel & compositie Gorges Ocloo 
Tekst & spel Josse De Pauw 
Zang (opname) Astrid Stockman 
Muzikale uitvoering Toon Callier & Bertel Schollaert 
Dramaturgie Bart Capelle 
Decor Giovani Vanhoenacker, Dirk De Haes & De Muur
Kostuums Freya Proost 
Kinderkoor o.l.v. Kapinga Gysels 
Mannenkoor o.l.v. Joris Minten & Tom Olaerts 

Geluid Jannes Dierynck 
Tekening intro Paul Contryn 
Stemmen Vlaamse radio Sofie Decleir Poolse radio Ryszard Turbiasz 
Masker Nathalie Gybels 
Kinderstem Pien Callier 
Tekstfragment uit Frygt og Baeven van Kierkegaard 
Productieleiding Eva De Wolf 
Productie LOD muziektheater 
Met dank aan Erik Bogaerts & Ruben Bongaerts 
Met de steun van de TAX Shelter maatregel van de Belgische federale overheid 

www.lod.be

Inleiding op 10.12 om 20:00 

Duur voorstelling: 100 min. - geen pauze