Da Kamen die Weisen vom Morgenlande

Framagomi en Bhag Ensemble
Kerstconcert
za 17 dec 20:30
za 17 dec
20:30
  • za 17 dec
    20:30
    OP LOCATIE

Dilbeeks koor brengt kerstconcert, een traditie!

 

Twee oude bekenden verzorgen dit jaar het traditionele kerstconcert: het Dilbeeks kamerkoor Framagomi, begeleid door het Bhag-ensemble uit Halle. Zij nemen ons mee door het hele kerstverhaal, van de Psalmen tot de drie Koningen, langs Bach en Mendelssohn, in rijkelijke cantates en intieme kerstliederen: een kerstconcert vol fonkeling en bezinning.

Bhag- ensemble

Het Bhag-ensemble is een strijkersensemble dat kan bogen op een lange muzikale traditie in Halle (Vlaams Brabant) en omgeving. Het geheel wortelt in enkele generaties kosters uit eenzelfde familie: eerst werd een - traditioneel - mannenkoor opgericht, dat later overging naar gemengd koor. Vervolgens werden een eigen orkest en jeugdmuziekschool uitgebouwd onder leiding van Jan Devillé, later onder Dirk Ottoy (dit alles in de schoot van de Jan-Niklaasstichting die zich inschreef in de filosofie van de gekende Antwerpse Halewynstichting). Sinds 1990 staat het Bhag-ensemble op eigen benen, en vanaf 1992 verder opnieuw o.l.v. Dirk Ottoy, directeur van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Halle. In de afgelopen jaren werden ook enkele projecten opgezet onder leiding van externe dirigenten.

Het ensemble verzorgt regelmatig concerten in samenwerking met goede amateurkoren en jonge talentvolle musici. Daarbij worden ook professionele muzikanten aangetrokken om de soli in te vullen. Eén van de voornaamste betrachtingen in de programmering van het Bhag-ensemble is om van elk concert een belevenis te maken die versterkt wordt door een doordachte samenhang van de gegevens die een publiek bij de beluistering beïnvloeden. Zo tracht men bijvoorbeeld telkens de plaats van uitvoering aan te passen aan de gebrachte werken, of bv. kortere werken te sublimeren door ze vanuit een bepaald gezichtspunt samen te brengen en ze eventueel in te kaderen met bijkomende elementen. Sinds de jaren zeventig al krijgen de spelende leden van het orkest de unieke kans om als liefhebber-muzikant (barok)muziek van binnenuit te ontdekken met de uitvoering van vele belangrijke werken van J.S. Bach (o.a. Actus Tragicus en andere cantates, Weihnachtsoratorium, H-moll-messe, Johannespassie, Orkestsuites, enz.), Schütz, Vivaldi, Buxtehude, Handel, en talloze andere componisten.

 Framagomi

Credits

Creatie en uitvoering
Dilbeeks Kamerkoor Framagomi en Bhag Ensemble

Locatie

Sint-Theresiakerk Dilbeek - Kaudenaardestraat 114 - 1700 Dilbeek
Bereken je route via google maps  

Duur voorstelling: 75 min. geen pauze