Koen Broos

The Making of Berlin

Berlin
PeriferiK - met nagesprek
vr 17 feb 20:30
vr 17 feb
20:30
  • vr 17 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

BERLIN neemt in haar typische documentaire-stijl een uitzonderlijk verhaal onder handen met Wagners Götterdämmerung in een cruciale rol.

The making of Berlin wordt het sluitstuk van BERLINs Holoceencylcus (ook gekend als de stedencyclus). Met live muziek op scène - en het orkest van Opera Ballet Vlaanderen op film - neemt BERLIN in haar documentaire stijl een uitzonderlijk verhaal onder handen. De voorstelling spitst zich toe op een onvoltooid hoofdstuk uit het leven van een oude Berliner - met Wagners Götterdämmerung in een cruciale rol.

7 juli 2016. Na een voorstelling van Zvizdal tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten de makers van BERLIN een kranige Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en zijn geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Enkele gesprekken en weken later beslissen ze om het laatste luik uit hun Holoceencyclus, waarin ze verschillende stadsportretten maken, aan hem op te hangen.

The making of Berlin is een portret van een stad, gebouwd rond de bijzondere levenswandel van een Berliner die werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker. Een man die liefst van al zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. BERLIN engageert zich, met de hulp van o.a. het orkest van Opera Ballet Vlaanderen en radiozender Klara, om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn relaas en komt het hele project op de helling te staan. 

Nagesprek na de voorstelling met Yves Degryse 

 

Tickets

De tickets van deze voorstellingen zijn opgesplitst in parterre en balkon. De tickets van het balkon zijn pas beschikbaar, als de parterre uitverkocht is. 

Tickets parterre

Tickets balkon

BERLIN

‘Gewapend met camera’s, interviewtechnieken, montagetafels én acteurs, portretteert BERLIN de werkelijkheid zoals een schilder dat vroeger deed: met net iets meer kleur, gevatte invalshoeken en een penseelzetting die een kritische ondertoon verraadt.’ (Focus Knack) 

 

BERLIN wordt in 2003 opgericht door huidige artistiek leiders Bart Baele en Yves Degryse, samen met Caroline Rochiltz. Hun artistiek werk bevindt zich steevast op het snijpunt tussen documentaire en theater. 

 

PeriferiK

PeriferiK verwijst naar de samenwerking tussen het Kaaitheater, Westrand, CC Strombeek en CC de Factorij, waarmee we het publiek een nog ruimer, meer divers en completer cultuuraanbod presenteren, over de grenzen heen van de Brusselse rand. 

Ontdek meer op www.periferik.be 

Credits

Concept en regie BERLIN
Tekst Yves Degryse
Spel Yves Degryse en Rozanne Descheemaeker [hoornist]

Met (in film)  Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen olv Alejo Pérez, Yves Degryse, Friedrich, Mohr, Martin Wuttke, Chantal Pattyn, Werner Buchholz, Krijn Thijs, Caroline Große, Michael Becker, Claire Hoofwijk, Alejandro Urrutia, Marek Burák, Marvyn Pettina, Alisa Nadezhkina, Farnaz Emamverdi, Jane Seynaeve, Eveline Martens, Jessica Ridderhof, Geert De Vleesschauwer, Sam Loncke, Manu Siebens, Kurt Lannoye, Stefan Lennert en het team van Opera Ballet Vlaanderen [Jan Vandenhouwe, Lise Thomas, Eva Knapen en Christophe De Tremerie] 
Video en montage Geert De Vleesschauwer, Fien Leysen, Yves Degryse, Maria Feenstra
Scenografie Manu Siebens
Decorontwerp en -realisatie film Jessica Ridderhof, Klaartje Vermeulen, Ruth Lodder en Ina Peeters
Muziek Peter Van Laerhoven, Rozanne Descheemaeker of Diechje Minne/Bart Cypers

Productieleiding Jessica Ridderhof
Coproductie DE SINGEL [Antwerpen], le CENTQUATRE-PARIS [FR], Opera Ballet Vlaanderen [BE], Voo?uit [Gent], C-TAKT [Limburg], Theaterfestival Boulevard, [Den Bosch, NL], Berliner Festspiele [DE]
Met de steun van de Vlaamse Overheid, Sabam for Culture, Tax Shelter van de  Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter
Met dank aan Linnen Berlin, Xaveriuscollege (Antwerpen), Zaal Billy (Merksem), corso (Berchem), Jill Barnes, Anneleen Selleslach, Max-Philip Aschenbrenner, Carena Schlewitt, Myriam De Clopper, Dirk Rochtus, Anneleen Hermans, Tim Coenen, Mark Reybrouck en Karen Vermeiren

https://berlinberlin.be/nl/