De Poepa

Brussels Volkstejoêter
wo 26 apr 20:30
wo 26 apr
20:30
  • wo 26 apr
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Tragikomisch stuk van de Franse succesauteur Florian Zeller over een oude man op zoek naar zichzelf. 

 

 

André, weduwnaar, vader van twee dochters, merkt dat er iets aan het veranderen is: hij voelt zich bedreigd, achtervolgd, hij verliest zijn oriëntering. Alsof hij kleine gaatjes in zijn geheugen heeft… 
Hij doet tegenover zijn oudste dochter alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Al is het duidelijk dat hij het stilaan alleen niet meer aan kan. Zij zorgt voor de nodige familiale hulp, wat haar door haar trotse vader niet in dank afgenomen wordt. Net nu ze met haar nieuwe partner in Londen wil gaan wonen…. 
Een verrassend stuk, vreemd, komisch ook, maar genadeloos: een oude man op zoek naar zichzelf in een wereld die langzaam aan het uitdoven is.

Het Brussels Volkstejoêter

Het Brussels Volkstejoêter, vaak afgekort tot "BVT", is een theatergezelschap uit Brussel. Kenmerkend voor dit gezelschap is dat de stukken steeds in het Brussels dialect worden opgevoerd.

Het gezelschap werd in het jaar 2000 opgericht als vzw door Jef De Keyser, Jef Burm, Marcel de Schrijver, Roger Van de Voorde, Claude Lammens, Pol Bovré en Geert Dehaes. In 2013 werd de vzw ontbonden en werd het Brussels Volkstejoêter een deelwerking van Brusseleir!, een vereniging die het Brussels dialect promoot.

Credits

Cast Luc De Smet, Annick Devisch, Geert Dehaes, Anouk Van Doosselaer, Luc Christiaens en Chantal Vermeir
Verbrusseling Claude Lammens
Regie Marc Bober
Assistentie Monique Boonen
Decor en Licht Marc Cnops
Kostuums Marnik Baert
Rekwisieten Hélène Meylemans

https://www.brusseleir.eu/brussels-volkstejoeter/

Duur voorstelling: 90 min. - geen pauze