Adriene Jenik

Hunters & Collectors

Lisbeth Gruwez/Voetvolk
met inleiding
vr 19 mei 20:30
vr 19 mei
20:30
  • vr 19 mei
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een adembenemend spel van voeten van zeven performers, begeleid door live muziek, bevrijdt uit lichaam en geest. Nooit deden ze hun groepsnaam meer eer aan. Tijdens hun voettocht van het ene cultuurcentrum naar het volgende, kan het publiek aansluiten.

Met Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt. We wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren we de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen we ons een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar op het eind van de dag het allemaal gebeurt: de scene. Een adembenemend voetenspel voor acht performers, dat het lichaam – en daardoor ook de geest – van de grond af bevrijdt.

Maar eerst nodigen we het publiek uit om met ons mee te wandelen. Tijdens de creatie van Nomadics ondernemen we een tocht van en naar drieëntwintig culturele centra in Vlaanderen. Samen met de toeschouwers die met ons mee willen, trekken we naar de betreffende locatie, ons bewust van de ruimte, de tijd, elkaar en de omgeving.

 

Inleiding 20:00 door Katie Verstockt in Club 3

Credits

Choreografie Lisbeth Gruwez
Compositie, geluidsontwerp & live muziek Maarten Van Cauwenberghe
Performance Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts,  Valeria Saija
Dramaturgie Bart Meuleman
Productie Voetvolk vzw
Coproductie KVS – Royal Flemish Theatre, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg, anderen TBC Met de steun van NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid 

https://www.voetvolk.be/