Tom Herbots

What remains

Zoë Dumoustier
met inleiding
do 1 jun - vr 2 jun
do 1 jun
-
vr 2 jun

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. 

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen.

In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen oud en jong dat het vergankelijke lichaam blootlegt.

In een bewegingstaal waarin rollen kunnen omkeren, staan beiden krachtig in hun kwetsbaarheid. Een kind draagt zijn grootouder; een oudere danser vindt zijn kinderlijke vrijheid terug; een trui wordt aangetrokken bij de ander. Wie zorgt er voor wie? In de gelijkenissen en de verschillen vinden ze elkaar.

Op scène staan vier ouderen, vijf kinderen en één muzikant. De kinderen zijn tussen 8 en 10 jaar en komen uit verschillende wijken in Brussel en Vlaanderen. De oude generatie bestaat uit professionele dansers. Deze dansers belichamen het vergeten lichaam, het lichaam dat niet meer zichtbaar mag zijn op een podium. Wie zijn die mensen, die vergeten groep?  Zijn zij gedwongen tot stilstand omwille van een veranderd lichaam?

 

Ook welkom vanaf 10 jaar.  Dit wil zeggen dat dit geen familie-voorstelling is, maar wel toegankelijk voor jongeren vanaf 10 jaar.

Inleiding 20:00 in Club 3

Zoë Dumoustier

Zoë Demoustier (°1995) is performer en choreograaf. Ze behaalde een masterdiploma in Mime (Academie voor Theater en Dans), Drama (RITCS) en Cultural Studies (KU Leuven). Het lichaam is steeds het vertrekpunt van haar visuele voorstellingen. Vanuit beweging maakt ze linken met actuele en geëngageerde onderwerpen en creëert ze documentair choreografisch werk. Zoë maakte o.a. de voorstellingen Nesten (fABULEUS/Anna Bentivegna & Ayrton Fraenk), Road to Nowhere (Forsiti’A/Yelena Schmitz), Born to be wild (Thespikon), Never Ending Roads (AHK). Ze werkte als performer en assistent met o.a. Kabinet K, Michiel Vandevelde, Alma Söderberg/Manyone, David Weber Krebs en Marcelo Evelin. In 2021 was ze ambassadeur van Dag van de Dans waarin ze Dansmakers van morgen creëerde i.s.m. De Zendelingen. Momenteel werkt ze aan de voorstelling Wat was en wat nu (fABULEUS/Anna Bentivegna & Ayrton Fraenk) en start ze nieuwe samenwerkingen met Bronks en Ultima Vez. 

Pers

Lees een recensie van Liesbeth De Clercq in magazine Etcetera
"Naast vertraging en verstilling kiest ze voluit voor een toekomst die we samen vorm geven. Vol ontroering ademt What Remains die tegenstrijdigheden uit. Daartegenover is de toeschouwer weerloos. Het is een poging om de schaduw die verlies over het leven werpt, zelf vast te grijpen, en tegelijk een verzoek om het nu recht in de ogen te kijken."

Credits

Choreographie Zoë Demoustier
Performers Misha Demoustier, Jef Stevens, Karin Vyncke, Irene Schaltegger, Alice Monserez, Chizzy Chinaedu, Charlotte Maes, Kyora Kaiwa Stoffer, Luwe Van Gucht & Charlie Van Cauwenberghe
Dramaturg Danielle van Vree
Assistent Oihana Azpillaga
Artistiek advies Annemie Boonen, Misha Demoustier, Oihana Azpillaga & Wim Vandekeybus
Kostuums en research Annemie Boonen
Muziek Misha Demoustier & Rint Mennes

Productie Ultima Vez

Co-productie STUK Leuven, BRONKS Theater voor jong publiek, HET LAB Hasselt, Krokusfestival Hasselt

Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius. Ultima Vez wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest