De acht bergen

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch
Dinsdagfilm met inleiding
wo 22 feb 20:30 - 22:57
wo 22 feb
20:30 - 22:57
  • wo 22 feb
    20:30 - 22:57
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

"Een diepzinnige, mature en verstilde ode aan de vriendschap." - de Morgen

Synopsis

De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen. 

 

Regie

Een ode aan de Italiaanse natuur en de liefde die vriendschap heet, zo zou je de verfilming van De Acht Bergen kunnen omschrijven. Vlaams regisseurskoppel Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch laten de wereld  wegdromen naar de Italiaanse Alpen met De Acht Bergen. Een epos over je plek zoeken in de wereld met Luca Marinelli en Alessandro Borghi in de hoofdrollen, naar de Italiaanse bestseller 'Le otto montagne' van Paolo Cognetti. 

Filmmuziek

De soundtrack van de film wordt verzorgd door niemand minder dan Daniel Norgren, de Zweedse singer-songwriter met de ingetogen en weemoedige sound die je automatisch terugbrengt naar een kindertijd in de vrije natuur. Geen betere match qua artiest om de prachtige natuurlandschappen die de film rijk is muzikaal te ondersteunen. 

 

De acht bergen

Er is een inleiding bij deze film door onze filmkenner Gerd Hendrickx van 20u10 tot 20u25.

De schrijver van het verhaal Paolo Cognetti was aanwezig in De Afspraak om te vertellen wat hij vond van de verfilming van zijn boek: 

 

 

Al gedacht aan een voordelige 10-beurtenkaart? 

De makkelijkste manier om van de dinsdagfilm te genieten, doe je met de filmkaart! Een 10-beurtenkaart die je deelt met wie je wil. Je betaalt €60 voor 10 filmbeurten. Of je 10 keer alleen komt, of één keer met 9 vrienden, laten we aan jou over.

Bestel een filmkaart

Credits

Regie Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch
Cast Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi en Elena Lietti

Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti.

Drama – Italië – 2022 - 147 minuten – tweetalig ondertiteld NL/FR – Italiaans gesproken

 

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID