The Fabelmans

Steven Spielberg
Dinsdagfilm
di 2 mei 20:30 - 23:00
di 2 mei
20:30 - 23:00
  • di 2 mei
    20:30 - 23:00
    Westrand_Theaterzaal

The Fabelmans voelt als een warm bad aan, maar dan wel een warm bad waarbij ieder moment ook de koude kraan aan kan gaan.

Synopsis

The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret over de jonge Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy's vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

 

Waarom moet je deze film gezien hebben?

Eerst en vooral omdat hij gemaakt is door een icoon in de filmgeschiedenis, namelijk Steven Spielberg. HIj is niet aan zijn proefstuk toe en elke film van zijn hand heeft dus hoge verwachtingen. Die ook deze keer ingelost worden. Dat hebben de Golden Globes al bewezen en nu komen de oscars er nog aan.  Daarnaast is het ook een semi-autobiografisch verhaal, dus grote lijnen lopen parallel met het leven van Spielberg en geeft dus een inkijk in hoe hij geworden is tot de regisseur die hij vandaag is. Deze film heeft ook een groot magisch gehalte, het soort magie dat we kennen uit Amélie Poulain of Charlie and the chocolate factory. 

 

The Fabelmans

Al gedacht aan een voordelige 10-beurtenkaart? 

De makkelijkste manier om van de dinsdagfilm te genieten, doe je met de filmkaart! Een 10-beurtenkaart die je deelt met wie je wil. Je betaalt €60 voor 10 filmbeurten. Of je 10 keer alleen komt, of één keer met 9 vrienden, laten we aan jou over.

Bestel een filmkaart

Credits

Regie Steven Spielberg
Cast Gabriel LaBelle, Michelle Williams en Paul Dano

Drama - 2022 - Verenigde Staten - 151 minuten - 2u31 - tweetalig ondertiteld NL/Fr - Engels gesproken