read my lips

Het toekomstbeeld van kinderen

Peter Adriaenssens
wo 14 jun 20:30
wo 14 jun
20:30
  • wo 14 jun
    20:30
    Westrand_Theaterzaal

Met een positieve blik naar de toekomst kijken.

Deze lezing wordt je aangeboden door Huis van het Kind Dilbeek i.s.m. Westrand.

Hoe kan je kinderen helpen positief naar de toekomst te kijken?

Covid, oorlog en de hiermee gepaard gaande vluchtelingenproblematiek, energie- en klimaatcrisis… Peter Adriaenssens staat in deze lezing stil bij wat de crisissen van de laatste jaren doen met het toekomstbeeld van kinderen.

Hij zal tips aanreiken die kunnen helpen kinderen te ondersteunen om met een positieve blik naar de toekomst te kijken.  

Wie is Peter Adriaenssens?

Peter Adriaenssens studeerde kinder- en jeugdpsychiatrie. Hij richtte het Leuvense Vertrouwenscentrum Kindermishandeling op, waarvan hij directeur was, met expertise in trauma, huiselijk geweld en traumatherapie. Naast systeem- en gezinstherapeut werd hij erkend opleider bij Context en was hij van bij de aanvang diensthoofd kinderpsychiatrie aan het UZ Leuven en nadien kliniekhoofd residentiële zorg voor jonge tieners.

Peter Adriaenssens werd, omwille van zijn specifieke expertise, gevraagd in diverse spraakmakende zaken van kinderontvoering en -misbruik. De Commissie Adriaenssens onderzocht seksueel misbruik in de Kerk in 2010.
Voor zijn maatschappelijk engagement kreeg hij onder meer de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap. In 2016 volgde het Groot Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap voor verdiensten voor Vlaanderen. Sinds 2004 is hij ook betrokken bij het werk van zuster Jeanne Devos en haar National Domestic Workers Movement in India, die strijdt tegen uitbuiting en kinderarbeid. Ook bij de opstart van het Rode Neuzen-fonds kon Peter niet ontbreken. Als voorzitter van het Kinderarmoedefonds binnen de Koning Boudewijnstichting zet hij de strijd tegen ongelijkheid verder.