Zonzo Compagnie

UnRAVELed (6+)

Zonzo Compagnie
met BlikOpener vanaf 14:30
zo 10 mrt 15:00 - 15:50
zo 10 mrt
15:00 - 15:50
  • zo 10 mrt
    15:00 - 15:50
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Een inkijk het raderwerk van Maurice Ravels fascinerende geest.

De wereld van de Franse componist Maurice Ravel spreekt tot de verbeelding. De mysterieuze dandy was een meester in het tot leven brengen van muzikale werelden. Van volksmelodieën en sprookjesverhalen zoals Ma Mère l'Oye tot orkestrale experimenten als zijn overbekende Boléro, die hij zelf muziek zonder muziek noemde.

We kijken in de voorstelling naar Ravel, als kind dat opgroeit in het huis van zijn vader, een ingenieur en uitvinder. De vele radarwerken die de kleine Maurice te zien krijgt, lijken de deur te openen naar zijn eigen verbeeldingswereld.

In een caleidoscopisch decor bewegen vier muzikanten. Kleine lichtspots verlichten instrumenten en machines en veranderen ze in magische schaduwen. We horen machines die geluid produceren en uiteraard de heerlijke muziek van de meester zelf. Stap voor stap wordt de creatieve wereld van Ravel ontrafeld en word jij misschien zelfs één van zijn katten.

Na het succes van Berberio (2016) gaan kamermuziekensemble Revue Blanche en Zonzo Compagnie opnieuw een samenwerking aan. Deze keer rondom een iconische componist: Maurice Ravel in bewerkingen van Frederik Neyrinck. WIThWIT verzorgt de scenografie en net als bij THELONIOUS (2019) ligt de regie in de handen van Benjamin Vandewalle.

 

BlikOpener
Bij een aantal voorstellingen bieden we een fijne omkadering aan in het thema van de voorstelling. Een halfuurtje voor de start van de voorstelling kan je al creatief aan de slag. Een speelse focus op wat komt. Open je blik en ontsluit je sensoren; komt dat zien, komt dat doen!

Credits

Composities: Maurice Ravel
Muzikale uitvoering: Revue Blanche: Lore Binon (zang), Caroline Peeters (fluit), Anouk Sturtewagen (harp) en Kris Hellemans (altviool)
Regie en choreografie: Benjamin Vandewalle
Scenografie: WIThWIT: Erki De Vries en Freija Van Esbroeck
Arrangementen: Frederik Neyrinck
Kostuums: Sara Lynn Schoon
Coproductie: Concertgebouw Brugge, Festival de Wallonie, Neimënster, Opéra de Lille, Perpodium, Philharmonie de Paris
Met steun van de Tax Sheltermaatregel van de Belgische federale overheid via uFund

www.zonzocompagnie.be