Jef Boes

Kwestie van Smaak

Lukas Lelie
met voorprogramma
do 26 okt 20:30 - 22:00
do 26 okt
20:30 - 22:00
  • do 26 okt
    20:30 - 22:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een hele avond grappen en grollen over de passie van Lukas Lelie: eten

Kwestie van Smaak is de tweede solo zaalshow van Lukas Lelie sinds Ik Doe Mijn Best. Lukas heeft het onder andere over zijn grote liefde, maar naast eten gaat het ook soms over zijn vriendin. Aan een sneltempo serveert Lelie oneliners en observaties in een show waar je evenveel van zal genieten als van een heerlijk bord grootkeuken-vol-au-vent. Al is dat natuurlijk een kwestie van smaak.

Omdat Lukas niet graag alleen eet op tournee, neemt hij comedian Edouard De Prez mee als vaste support act.

 

Lukas Lelie 

Lukas Lelie stapte in oktober 2012 voor het eerst op een podium. In 2013 won hij zowel de Lunatic Comedy Award als de Culture Comedy Award en eind 2014 zelfs de Humo’s Comedy Cup. Hij ging mee op tournee als voorprogramma voor Steven Mahieu en in 2017 trok hij Vlaanderen rond met zijn eerste zaalshow Ik doe mijn best. Nadien ging hij op cafétour met zijn comedykompanen Sander VDV en Edouard De Prez en nu komt hij dus met een tweede avondvullende theatershow.

Naast comedy, werkt Lukas zowel voor als achter de schermen vast mee aan De Ideale Wereld. Hij schreef zijn eigen humorreeks Doe Zo Voort voor Streamz. Zijn YouTube-reeks Standaard Koekhandel heeft een grote fanbasis opgebouwd in de afgelopen seizoenen, met 1,9 miljoen views. Het derde en vijfde seizoen werden gekoppeld aan een première in Kinepolis Gent, met een live-koekenproeverij voor de fans. Een hoogtepunt!

https://www.lukaslelie.be/home/ 

Edouard De Prez 

Edouard De Prez is een Gentse comedian die sinds 2014 de Vlaamse podia afschuimt met scherpe observaties en hilarische gekscheringen. Hij ontmantelt algemeen aanvaarde wijsheden en biedt nieuwe perspectieven op het moderne leven. Naast zijn podiumwerk presenteert hij Palaver, een comedy-podcast waarin hij wekelijks palavert met een van zijn comedy-vrienden. Palaver won in 2019 een Cutting Edge Award in de categorie radio/podcast. In een vorig leven maakte Edouard furore als comedy-rapper Jérome met Youtube-hitjes zoals Gele Fiets en Doe Een Dutje.

https://www.edouarddeprez.be/

Pers

Een mitraillettevuur aan grappen, de ene na de andere, de zaal daverde mee op de ritmiek van zijn slagzinnen. Enkele gloednieuwe jokes, dansend in zijn eigen, vreemd universum. Dat van de half sukkel, half geestigaard, die zich bijna excuseert omdat hij er is.” - VRT NWS

Credits

Tekst en spel Lukas Lelie
Voorprogramma Edouard De Prez

Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid


Duur van de voorstelling: 90 minuten - geen pauze