Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was

Jens Dendoncker
wo 24 jan en do 25 jan
wo 24 jan
en
do 25 jan

Jens Dendoncker terug op het podium met stand-upcomedy.

Jens Dendoncker, het meest veelzijdige comedytalent dat West-Vlaanderen voortbracht sinds Yves Leterme, keert eindelijk terug naar het podium. In zijn tweede stand-up show vertelt hij zonder schroom over zijn eigen leven; van de backstage van The Masked Singer tot de therapieruimte op de psychiatrische afdeling. Van het aansnijden van de taart op zijn eerste communie tot zijn eerste (en tot hiertoe enige) onenightstand. Mocht het allemaal een beetje té eerlijk worden, troost u dan met de gedachte dat het allemaal grappig zou zijn als het niet zo triestig was.

Genius! Fucking genius!

De therapeute van Jens

Biografie

Jens Dendoncker werd bij het grote publiek bekend in het voorjaar van 1997, toen hij op de receptie van zijn eerste communie een paar sketches bracht waarin hij zelf alle typetjes vertolkte. Dit bezorgde hem in de jaren die volgden een cultstatus in het noordoosten van Zuid-West-Vlaanderen. Hoewel iedereen moest toegeven dat de jonge Dendoncker een van de meest veelzijdige comedytalenten was sinds Yves Leterme, zou het hem toch nog een kleine twintig jaar kosten om Humo's Comedy Cup te winnen.

Van toen af aan ging het pas echt hard voor de aimabele stand-up comedian uit Moen: hij tourde met zijn eerste zaalshow Bang van Dendoncker door heel Vlaanderen en Nederland en werd een graag geziene gast in panelshows op TV. In 2017 presenteerde hij het met een Emmy bekroonde verborgen cameraprogramma Hoe Zal Ik Het Zeggen. Tussenin werd hij ook een van de meest gelezen auteurs van erotische Justin Bieber fanfiction.

Tegenwoordig houdt Dendoncker zich nog steeds bezig met TV: een onconventionele quiz (Even Goeie Vrienden), een brutaal spelprogramma (Wie Zoekt Die Wint) en een politiek debatprogramma (The Masked Singer). Ook schrijft hij aan een boek, een nieuwe zaalshow en sinds kort aan een bio-tekst. Kortom, het leven lacht Dendoncker toe en hij lacht beleefd terug, want zo is ie wel.

Credits

Duur van de voorstelling: 90 minuten

https://www.jensdendoncker.be/ 

Geschikt vanaf 16 jaar