5to9 Management

Comedy Club #4

met Bas Birker
ma 5 feb 20:00
ma 5 feb
20:00
  • ma 5 feb
    20:00
    Lou's Plek, Dilbeek

De perfectie combinatie tussen moppen en pinten tappen.

Liefhebbers van pure stand-upcomedy kunnen dit seizoen terecht in Lou’s Plek en De Rare Vos. Zowel aanstormend talent als gevestigde waarden uit de Vlaamse comedyscene brengen, enkel gewapend met een microfoon, een kleine set of try-out. MC Gery La Boule uit Schepdaal praat de avond aan elkaar. 

Voor de voorstelling kan je in het restaurant een tafeltje reserveren en smullen van een driegangenmenu (€ 30), nadien deel je met je vrienden nog een drankje en een lach! De perfectie combinatie tussen op café zitten met vrienden en een avondje comedy meepikken.

 

 

Tickets reserveren? 

 

Tickets kopen voor de voorstelling, doe je via Westrand

Een tafeltje reserveren, doe je via Lou’s Plek.  Afrekenen voor het menu en drankjes doe je ter plaatse.

Biografie

Bas Birker is geboren in het ballefruttersgat Goirle, ten zuiden van Tilburg. Goirle heeft veel beschermd natuurschoon, maar is vooral bekend van de kraamkliniek waar iedereen van Tilburg geboren is. Zo ook Bas Birker in 1979. Hij ging in Tilburg naar school en als voorbeeldige Nederlander runde hij er daarna jarenlang een gerenommeerde coffeeshop.

In 2000 begon hij met comedy, vooral als mc (presentator). Hij zou in de jaren erna meer dan 2500 shows spelen in Nederland en België, als mc en comedian. Als Brabander voelde hij zich soms meer verwant met de Vlaamse comedians die hij ontmoette en werd hij hoe langer hoe meer aangetrokken tot de zuidelijke comedyscene. In 2010 kwam hij dan definitief in Antwerpen wonen.

Na jaren optreden in comedy line-ups speelde Bas in 2013 zijn eerste zaalshow Op Weg, in België en Nederland. Deze show werd ook uitgezonden op Canvas en één.  Voor zijn volgende show Sowieso werkte hij samen met Wim Helsen als coach. In 2018 en 2019 speelde Bas zijn derde soloshow JE MOEDER!, en tegelijkertijd maakte hij in mei en juni in de 40 dagen voor zijn 40e verjaardag nog een eenmalige show, '404040', die je hier integraal kan bekijken. In 2020 trekt Bas voor een keer terug naar Nederland met zijn theatershow BELG,  waarin hij aan het vaderland rapporteert over zijn Belgische avonturen. 

Naast al het werk op het podium had Bas 5 jaar lang een vaste rubriek in De Weekwatchers op Radio 2 en is hij regelmatig te horen op Radio 1, als een van de vaste bezielers van het middagjournaal in Nieuwe Feiten.

 

Overzicht Comedy Clubs

05.02 Comedy Club #4 met Bas Birker – Lou’s Plek
07.03 Comedy Club #5 in De Rare Vos – programma nog niet gekend

Credits

Comedian Bas Birker
MC Gery La Boule