Johannes Vande Voorde

Marble Sounds

Marble Sounds
do 19 okt 20:30
do 19 okt
20:30
  • do 19 okt
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Hun nieuwste album, inclusief strijkers scheerde de hoogste toppen in tal van recensies.

Marble Sounds is het vijfde album van Marble Sounds dat in het najaar van 2022 uitkwam. Een selftitled album dus, dat symbool staat voor het nieuwe, frisse geluid van de band. 

In het najaar van 2023 speelt de band een theatertour met hun vaste strijkkwartet. Goed voor 10 mensen op het podium zodat de nieuwe songs tot in de details kunnen gebracht worden. Maar ook oudere liedjes, zoals Leave a Light On, komen aan bod.

Biografie 

Marble Sounds is een Belgische postrockband rond zanger Pieter Van Dessel. Een belangrijk kenmerk van de muziekgroep is het melancholisch karakter van hun liedjes.

De groep Marble Sounds werd gevormd in 2007. Pieter Van Dessel, ook actief bij electrogroep Plastic Operator, nam begin 2007 een eerste ep op onder de naam Marble Sounds. Deze ep, A painting or a spill kwam terecht op de playlist van Radio 1 en Studio Brussel. Later dat jaar omringde hij zich met andere muzikanten waardoor een volwaardige band gevormd werd. In maart 2010 bracht de groep een eerste full-cd uit. De cd, die de naam Nice is good draagt, kreeg positieve kritiek in o.a. De Morgen. In 2013 volgt een tweede album (Dear Me, Look Up) en begin 2016 een derde: Tautou. Qua sound wordt de band vergeleken met Kings of Convenience en Turin Brakes.

 

Pers

HUMO gaf het album een uitzonderlijk maximum van 5 sterren terwijl Radio 1 het tot Album van de Week kroonde.

De Standaard voegde de plaat toe aan de lijst van 20 beste albums van 2022. Singles Quiet, Never Leave My Heart, Axolotl, The Ever After en Soon It’ll Make Us Laugh werden door de radio opgepikt.

Quiet kwam zelfs terecht op de soundtrack van het derde seizoen van  de tv-reeks Undercover met Tom Waes op één.

Credits

zang, toetsen en gitaar Pieter Van Dessel 
zang Renée Sys  
gitaar Gianni Marzo 
toetsen Brecht Plasschaert 
basgitaar, bugel en trompet Gerd Van Mulders 
drums Mattijs Vanderleen

https://www.marblesounds.com/