Kathleen Michiels

Trio Malatya

Supernova
vr 19 jan 20:30
vr 19 jan
20:30
  • vr 19 jan
    20:30
    Dil'Arte_Auditorium

Jongste winnaars Supernova in virtuoos en speels kamermuziekprogramma.

Het Trio Malatya is een kamermuziekensemble uit Gent. Het is opgericht in 2022 door drie beloftevolle jonge musici: Yassine Posman (klarinet), Jacob Van Durme (cello) en Taha Posman (piano) en ze wonnen net Supernova. Samen willen ze het weinig gekende en gespeelde repertoire voor klarinet, cello en piano van Beethoven en Brahms tot hedendaagse componisten en alles wat er tussen en naast ligt te lijf gaan.

Yassine studeert momenteel aan het Gentse Conservatorium bij Eddy Vanoosthuyse en behaalde dit jaar zijn bachelorgraad met grootste onderscheiding. Jacob en Taha zijn beide student aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Na 2 jaren als jong talent gestudeerd te hebben rondde Jacob er net zijn eerste bachelor af in de klas van Jeroen Reuling. Taha gaat voor een masterdiploma bij Boyan Vodenitcharov.

Negentien jaar verstreken vooraleer de drie heren zich realiseerden op een boogscheut van elkaar te wonen en dezelfde ambities te delen, waarna ze zich met een mix van gedreven enthousiasme, muzikaal (en ander) plezier en veeleisende professionaliteit het Klarinettrio op.114 van Brahms meester maakten en met succes uitvoerden in de Gentse Miryzaal. In februari 2023 werd het trio laureaat van de BLM competition georganiseerd door de Bijloke en wonnen ze de publieksprijs en de eerste prijs van de Supernova wedstrijd. Vanuit hun gedeelde passie voor klassieke, romantische én hedendaagse kamermuziek wil het Trio Malatya zich de komende jaren blijvend toeleggen op de verkenning en herontdekking  van het repertoire voor klarinet, cello en piano.

Programma

Brahms opus 114 

Zemlinsky opus 3 

Beethoven opus 11 

Mykietyn "Though Dedalus Reached 

Piazolla Oteno Porteno 

Lachenmann Allegro Sostenuto

Trio Malatya
Kathleen Michiels

Credits

Klarinet Yassine Posman
Cello Jacob Van Durme 
Piano Taha Posman

www.triomalatya.com