Guy Kokken

Zanger/Gitarist

Frank Vander linden
Week van de Belgische muziek en film
do 1 feb 20:30
do 1 feb
20:30
  • do 1 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Frank, een man, zijn gitaar, zijn muziek. Intensiteit gegarandeerd.

Een man trekt zijn jas aan en gaat de baan op. Hij neemt zijn gitaar en reist naar een plek waar mensen naar zijn songs en verhalen komen luisteren. Dat doet hij al jaren, meestal met De Mens, maar soms, zoals in 2009 en 2018, en nu in 2023, helemaal alleen, of hoogstens begeleid door meesterpianist David Poltrock. 

Onder zijn arm zitten een aantal covers (van De Mens en anderen), maar vooral songs uit zijn solo-albums Frank Vander linden met In de walszaal en Nachtwerk, maar ook met het klassieke Ik dacht aan een vrouw, en zeker ook uit een in 2023 te verschijnen werkstuk. 

Zonder De Mens schrijft en speelt Frank Vander linden bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het vloeiend gitaarwerk springt naar voren. De piano van kompaan David Poltrock benadrukt de intieme, diepsnijdende sfeer. De zaal kan lachen èn huilen. Een man, zijn gitaar, zijn muziek. Intensiteit gegarandeerd.

 

Frank Vander linden

Frank Vander linden, voorheen voetballer bij Steenokkerzeel VO, rekkenvuller in de Brico, verkoper van projectoren en journalist, richt in 1992 met Michel De Coster de rockgroep De Mens op. Dàt avontuur – het loopt nog steeds – wordt beter verteld op www.demens.be. Feit is dat Frank in 1995 een eerste voorzichtige solostap zet met de mini-cd “Solo bij u thuis” (uitverkocht en niet meer verkrijgbaar), en in 2009 het volwaardige – en schitterend onthaalde – solodebuut “Frank Vander linden” uitbrengt.

Al de rest staat in de roddelpers. Of niet.

 

Week van de Belgische muziek en film

Van maandag 29 januari tot zondag 4 februari staat in het thema van de Week van de Belgische muziek. In Dilbeek laten we deze week graag wat vroeger beginnen en haken we er ook de liefde voor de Belgische film aan vast. Vier mee de muziek en de film van hier! 

17/01    Isolde Lasoen
23/01    Belgische film
26/01    Filmlezing The Belgian Soundtrack
30/01    Film met live muziek BL!NDMAN
01/02    Frank Vander Linden 

 

Pers

Frank Vander Linden gaf op Radio1 een overzicht van zijn lijfplaten in de Classics uit de 1000

Ontdek hier zijn lijfplaten of herbeluister Classics uit de 1000

Credits

zang/gitaar Frank Vander Linden
piano David Poltrock 

Duur voorstelling: 90 min. - geen pauze

http://frankvanderlinden.be/