Fahimeh Hekmatandish

Rollercoaster

Wes Peden
do 14 mrt 20:30 - 21:30
do 14 mrt
20:30 - 21:30
  • do 14 mrt
    20:30 - 21:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een knallende jongleershow in een neon-kleurige wereld.

Opgepast. In de seizoensgids staat deze voorstelling aangekondigd op woensdag 13 maart, maar is ondertussen verschoven naar donderdag 14 maart. 

Rollercoaster is een ware achtbaan. In deze knallende soloshow neemt jongleur Wes Peden je mee in zijn neon-kleurige wereld. Omringd door enorme opblaasvormen, bewapend met lange buizen en aangedreven door pompende electrobeats jongleert hij erop los als een ware rockster en probeert hij de balans te vinden tussen wat veilig aanvoelt en grensverleggende durf. Moeilijker en unieker jongleerwerk krijg je niet te zien. 

 

Wes Peden voert originele trucs op die geïnspireerd zijn door achtbanen. Net als bij achtbanen draait het als jongleur om zwaartekracht, momentum en ingewikkelde paden.

Soms is de achtbaan vrij letterlijk zichtbaar in zijn voorstelling. Zo laat Wes’ ballen door loopings en kurkentrekkers rollen in een 4-meter lange doorzichtige buis die een lus vormt rond zijn lichaam. Als een adrenaline-zoeker die door de loopings raast, zoekt hij in zijn voorstelling de balans tussen veiligheid en totale vrijheid. Tussen risico en beloning. Om uiteindelijk zo weer een grens te verleggen, want dat is hij is: een grensverlegger. Steeds sneller, steeds sneller, meer, anders. 

Ook vanaf 10 jaar welkom.

 

Opgelet, in onze brochure staat een foutje! De voorstelling gaat door op donderdag 14 maart in plaats van woensdag 13 maart.

Credits

Regie & performance Wes Peden
Muziek Originele muziek van Mika Forsling
Decorontwerp opblaasbare constructies van Félix Chameroy
Lichtontwerp Vilhelm Montán Lindberg, Joel Johansson & Zoe Hunn
Licht- en geluidsoperator Florence Schroeder
Kostuums Maria Peterson
Extern oog Florence Schroeder en Viktor Gyllenberg
Tour Boeking en administratie Gandini Juggling


Duur van de voorstelling: 65 minuten

https://www.wespeden.com/