Through the grapevine

Alexander Vantournhout/no standing
met inleiding
do 8 feb 20:30 - 21:30
do 8 feb
20:30 - 21:30
  • do 8 feb
    20:30 - 21:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Ontwapenend spel van hoe niet symmetrische lichamen samen een symmetrisch geheel kunnen vormen.

In deze eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen is het lichaam de inzet van een spannend spel vol transformaties en illusies die elke fysieke logica tarten. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun specifieke lichaamsbouw. 

De choreografie speelt met deze verschillende proporties en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

De zevende voorstelling van Alexander Vantournhout, is na La Rose en Céramique (2018) en Raphael (2017) zijn eerste échte duet en bouwt qua thematiek tot op zekere hoogte verder op ANECKXANDER (2015). Het lichaam wordt opnieuw gepresenteerd in een zeer pure vorm en de voorstelling focust verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, een thematiek die als rode draad doorheen zijn oeuvre terug te vinden is. Na de locatievoorstelling SCREWS (2017) duikt Alexander opnieuw de theaterzaal in, met partner in crime Axel Guérin, die we eerder zagen als één van de performers in Red Haired Men (2018).

Ook vanaf 12 jaar welkom.

Zoals steeds is Vantournhouts werk zo ingenieus dat het onmogelijk te beschrijven valt. Je kan alleen maar vol bewondering en concentratie naar de fenomenale fysieke intelligentie kijken die hier wordt tentoongespreid.

**** De Standaard

Pers

“Wij toeschouwers zijn verbaasd, zij kijken elkaar met een pokerface aan als ze ontdekken wat ze allemaal samen kunnen, en hoe niet symmetrische lichamen samen wel een symmetrisch geheel kunnen vormen. De twee aan elkaar geklonken lichamen bewegen zich als spiegelbeelden en dat zijn grappige en mooie taferelen. […]  Het geheel is heerlijk ontwapenend, deze moves zijn niet weggelegd voor onze lijven. Onze limieten zijn veel dichterbij, we kennen onze plaats, we kijken in spanning naar wat die twee daar allemaal kunnen, en worden constant vertederd.” Theaterkrant - 
Lees hier de volledige recensie in de Theaterkrant. 

Credits

Concept & choreografie Alexander Vantournhout
Performers Axel Guérin & Alexander Vantournhout
Gecreëerd in samenwerking met Emmi Väisänen & Axel Guérin Componist Andrea Belfi
Dramaturgie Rudi Laermans
Lichtontwerp Caroline Mathieu en Harry Cole
Techniek Rinus Samyn
Kostuums Anne-Catherine Kunz
Concept scenografie Bjorn Verlinde 
Outside eye Anneleen Keppens, Maria Ferreira Silva
Dank aan Sébastien Hendrickx, Vera Tussing, Esse Vanderbruggen
Spreiding Frans Brood Productions 

Inleiding door Katie Verstockt in club 3

Duur van de voorstelling60 minuten

https://notstanding.com

Coproducties: Kunstencentrum Vooruit, Gent (BE), PERPLX, Marke (BE), CENTQUATRE, Paris (FR), Cirque-théâtre Elbeuf (FR), Subsistances, Lyon (FR), Théâtre de la Ville de Luxembourg, Luxembourg (LU), MA scène Nationale – Pays de Montbéliard (FR), Les Hivernales Centre de Développement Chorégraphique National d’Avignon (FR), Malpertuis, Tielt (BE), Theater Freiburg (DE), Théâtre des Quatre Saisons, Gradignan (FR), Théâtre de l’Arsenal, Val-de-Reuil (FR)