Guy Kokken

De Miskenden

LAZARUS/Stefaan Van Brabandt
met inleiding
do 18 apr 20:30
do 18 apr
20:30
  • do 18 apr
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Fulmineren tegen de culturele elite als troost en houvast. 

 

Een gesprek tussen twee vrienden, een mislukte kunstenaar en zijn oud-docent, gespeeld door Günther Lesage en Greg Timmermans. Dat gesprek – doortrokken van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie – is een soort ritueel geworden voor hen. Het biedt troost en houvast. Ze fulmineren samen gretig en vol overgave tegen de totale verdwazing van de media, tegen de snobs van de culturele elite en de patsers en proleten uit de showbizz. Ze sparen niets en niemand. Ook zichzelf niet. Jammer dat niemand naar hen luistert.

Deze nieuwe toneeltekst van Stefaan Van Brabandt (bekend van o.a. Socrates, Marx en Sartre & de Beauvoir) kenmerkt zich door zijn gekende mix van humor en diepzinnigheid. De vele rake zinnen, scherpe observaties en filosofische gedachten die in de dialoog verweven zijn, maken van De Miskenden een bijzonder rijk en inspirerend stuk. Behalve bijtend en confronterend is de toon bovenal geestig en opgewekt, doorspekt met humor en ironie. En wijsheid. 

LAZARUS

Günther Lesage is medeoprichter van LAZARUS, bekend van talloze theaterrollen (LAZARUS, STAN, de Roovers, Zuidpool, …) en tv-series (o.a. Terug naar Oosterdonk, Aspe, Wat als?,…).

Greg Timmermans is kernlid van DE HOE (o.a. Vechtstuk) , bekend van talloze tv-series (De Bunker, Cordon, …), filmrollen (Ben X, Tweede Gelaat, …) en theaterrollen bij o.a. ’t Arsenaal.

De Miskenden
Guy Kokken

Credits

Concept en regie Stefaan Van Brabandt en LAZARUS
Tekst Stefaan Van Brabandt
Spel Günther Lesage en Greg Timmermans
Productie Theater Arsenaal
Coproductie Perpodium
Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Duur van de voorstelling: 

https://www.arsenaallazarus.be/

inleiding om 20:00 in Club 3