Westrand danst

Double bill: Springplank project // Bente Bulens
50 jaar westrand
za 27 apr 20:30 - 22:00
za 27 apr
20:30 - 22:00
  • za 27 apr
    20:30 - 22:00
    Westrand_Theaterzaal

Op zaterdag 27 april komt het Westrandgebouw tot leven en geven we plaats aan opkomend danstalent.

Tijdens een unieke double bill kan je genieten van twee nooit eerder vertoonde dansvoorstellingen. De lokale artieste Bente Bulens is een uitvoerende danser en artiest die recent is afgestudeerd aan PERA – School of Performing Arts in Cyprus. Zij brengt haar solo “beyond after”, die ze hier in huis creëerde.

De 4 prachtige danseressen Faye, Febe, Lentl en Mélanie van het regioproject SPRINGPLANK gingen aan de slag met choreografe Nina Plantefeve-Castryck en creëerden samen de dansvoorstelling “No Rain, No Flowers”. Een voorstelling over de uitdagingen en moeilijkheden die essentieel zijn voor groei en het bloeien van schoonheid en het bereiken van doelen.

Het Westrandgebouw komt helemaal in beweging met op verschillende plekken dansers die jou het gebouw op een heel andere manier laten beleven. Hiervoor zetten dansers hedendaagse dans o.l.v. Penelope Desloovere hun talent in om je te verrassen met choreografieën op ongewone locaties. De leerlingen en begeleiders van Coderdojo zorgen voor een interactieve installatie waarbij dans en technologie samensmelten.

Een warme uitnodiging om dans te herontdekken, verrast te worden en te genieten van jong, opkomend en lokaal talent. En dat allemaal op Dag van de Dans!

Credits

"beyond after"
danser & choreografe: Bente Bulens 

"No rain, no flowers"
choreografe: Nina Plantefeve-Castryck
dansers: Faye Cautaerts, Febe Kerckx, Mélanie Maus, Lentl Van Roy