Eindejaarsexpo WESARTND

Atelier Beeldende kunsten Westrand
vr 2 jun 19:00 - zo 18 jun 23:00
vr 2 jun
-
zo 18 jun
19:00 - 23:00
 • vr 2 jun
  -
  zo 18 jun
  19:00 - 23:00
  Westrand - atelier
  gratis

Deze tentoonstelling is anders. Anders dan anders. 

Deze tentoonstelling is anders. Anders dan anders. Misschien is deze tentoonstelling niet zichtbaar in zijn aanwezigheid of misschien juist wel zichtbaar in zijn afwezigheid. Wie zal het zeggen. De aandachtige kijker misschien?

We trachten beeldend werk anders(om) te benaderen. Dat zie je ook aan de titel waar er met het logo gepuzzeld wordt, zoekend naar een ander geheel. Een geheel dat niet klopt, niet hoeft te kloppen opdat het verrassend zou werken. En wat is er mooier dan, eerst onszelf te verrassen?

Deze tentoonstelling is ontstaan vanuit de droom om werk onmerkbaar aanwezig te laten zijn.  Een tentoonstelling waar je op het eerste zicht lijkt voorbij te gaan aan de werken om dan te merken… dat alles in zijn zuiverheid aanwezig is en opgaat in de architectuur.

De tentoonstelling gaat dus om het benadrukken van wat er al is.  Hierbij hebben we niet alleen de architectuur als uitgangspunt genomen, maar ook elementen die in de ruimtes aanwezig zijn.  En pas wanneer je die dingen aanwijst, is het weg. Dan bedek je ze. Dan zijn de dingen verstopt achter de wijzende vinger.

We keken naar Hoppenbrouwers’ werk. Niet alleen het gebouw maar ook zijn geschilderde tekening die aan het onthaal hangt is voor velen onder ons zijn een vertrekpunt geweest om werk te maken.

 

We nodigen iederen van harte uit op de vernissage van de eindejaarsexpo van het Atelier Beeldende Kunsten op vrijdag 2 juni om 19 uur.

 

Bekijk onze reeksen