EXPO: 50 jaar Westrand, ruimte van ont-moeten

Werkgroep erfgoed
50 jaar Westrand
za 7 okt - zo 25 feb
za 7 okt
-
zo 25 feb
 • za 7 okt
  -
  zo 25 feb
  Westrand - galerij

Ter ere van het jubileum vieren we de rijke en betekenisvolle geschiedenis van het gebouw, alsook om eer te betonen aan allen die hebben bijgedragen om van Westrand een ware plek van ontmoeting te maken.

Vijftig jaar geleden ontstond het idee voor een cultureel centrum met regionale impact in de Westrand van Brussel. Op vraag van de socio-culturele verenigingen in Dilbeek en dankzij de inzet van de Werkgroep Westrand, werden de nodige subsidies verworven om deze visie te realiseren.

Ingenieur-architecten Alfons Hoppenbrouwers en Rudi Somers gaven vorm aan dit concept door Westrand te ontwerpen als een uitbreiding van de openbare ruimte, waar diverse culturele functies samenkomen en spontane ontmoetingen gestimuleerd worden. De unieke ruimte blijft tot op de dag van vandaag aantrekkelijk dankzij een gevarieerd aanbod aan artistieke programma's en de intrigerende brutalistische architectuur.

De tentoonstelling '50 jaar Westrand, ruimte van ont-moeten' belicht de kernwaarden van Westrand en nodigt bezoekers uit om via objecten het ontstaansverhaal te ontdekken. Als bezoeker word je uitgedaagd om het gebouw te verkennen met al je zintuigen. Dit alles met de hoop dat het verleden van Westrand bezoekers inspireert terwijl ze dromen over zijn toekomst.

PRAKTISCH

 • Locatie: Westrand (Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek) - galerij
 • Vernissage vond plaats op vrijdag 6 oktober 2023
 • Duur tentoonstelling: zaterdag 07/10/2023 tot zondag 05/11/2023 en van 17/11/2023 tot 25/02/2024
 • Prijs: gratis
 • Reserveren niet nodig
Onderdeel van

Het is een opgave voor elke inwoner van de Westrand dit centrum te maken tot een ware plaats van ontmoeting

Ontdek eveneens de belevingsactiviteiten in het kader van 50 jaar Westrand: