Raymond Mallentjer

Drie Eenakters

Been / Matthias Van de brul & Charlotte Wellens
Openluchtvoorstelling
wo 18 sep 20:30 - 21:30
wo 18 sep
20:30 - 21:30
  • wo 18 sep
    20:30 - 21:30
    Westrand - amfitheater (buiten)

Repertoire op een frisse, toegankelijke en humoristische manier.

Met een glas in je hand kan je genieten van dit zomers sketchprogramma, waarin twee vranke spelers je trakteren op drie verschillende eenakters, losjes gebaseerd op korter werk van Anton Tsjechov. 

In Over de schadelijkheid van tabak geeft een man op bevel van zijn vrouw een geanimeerde lezing over de schadelijkheid van tabak. In Treurspeler tegen wil en dank lucht de overwerkte Sonja in geuren en kleuren haar hart over haar nakende burn-out. In Voor de verduistering ontmoet je de zon en de maan, allebei lichtjes beneveld, bij de wissel van nacht naar dag. 

De spelers brengen repertoire op een frisse, toegankelijke en humoristische manier tot bij een breed publiek. Ze willen het op een scherpe én geestige manier hebben over ons stuitend gebrek aan empathie voor elkaar. Na Platonov en De bittere tranen van Petra von Kant staat ook ditmaal bij Been interactie tussen speler en publiek centraal.

Telkens staat de dynamiek tussen twee partners - geliefden, vrienden, collega’s - centraal. Er komt een kink in de kabel, de onderlinge empathie faalt en dat leidt tot tragikomische taferelen. Verwacht je aan herkenbare situaties, aandoenlijke personages en een geestige kijk op het grillig menszijn.

 

Jubileum-alarm! In 2024 staan acteurs Matthias Van de brul en Charlotte Wellens 10 jaar samen op de planken. Het Witte Paard in Blankenberge was helaas bezet, dus vieren we het met deze productie in Westrand! 

 

Locatie: Op drie plaatsen in en rond Westrand waaronder het amfitheater aan de ingang van de Wolfsputten
Bij regenweer verhuizen we naar de theaterzaal van Westrand. 

 

 

Matthias Van de brul

Been is het toneelgezelschap van Matthias Van de brul, samen met Johan Knuts, Leen De Veirman en Charlotte Wellens. Van de brul wil graag inzetten op sterk en eigenzinnig teksttheater voor een breed publiek, met de speler als kloppend hart. Hij toerde de voorbije seizoenen met Platonov van Tsjechov. Nu smijt deze bijzondere spelersploeg zich op één van de meest iconische melodrama's van de twintigste eeuw. In Westrand kon je hem al zien bij Voorjaarsontwaken van WOLFWOLF. 

 

 

Credits

Spel Matthias Van de brul en Charlotte Wellens
Tekst Matthias Van de brul en Charlotte Wellens, vrij naar Anton Tsjechov
Kostuum Zazie Bakos
Productie Been
Met de steun van Stad Leuven, De Nwe Tijd, Het nieuwstedelijk

Duur van de voorstelling: 60 min
Er is geen inleiding bij deze voorstelling.