Kijk smakelijk! (3+)

ONTBIJTFILM
zo 22 sep 10:30 - 11:17
zo 22 sep
10:30 - 11:17
  • zo 22 sep
    10:30 - 11:17
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Smul mee van smakelijke verhaaltjes over etende dieren. Grappig, speels, soms absurd en wat krokant.

Deze vijf overheerlijke kortfilms bezorgen je stuk voor stuk een glimlach op het gezicht én een knorrende maag. Een kleine kikker ontdekt wat dieren allemaal eten, een kuikentje bakt muffins. Een pauw wil van zijn buikpijn af, een beer slikt per ongeluk een vlieg in. En dan zijn we nog niet eens op reis geweest naar het land van Mevrouw Boterham.

 

Deze film bestaat uit deze vijf kortfilms

De kleine kikker met de grote mond van Célia Tocco (B/F)

Een gulzig kikkertje ontmoet een mol, een konijn, een hert en een muis en vraagt hen wat ze eten. Maar dan vraagt hij dat dat ook aan een reiger, een vos en een slang…

 

Het kleine, rosse kuiken van Célia Tisserant (B)

Een gretig rood kuikentje bakt heerlijke muffins met het recept dat hij van de boer heeft gekregen.

 

De kers op de taart van Frits Standaert F)

Een jonge prins heeft last van zijn lever. Van zijn dokter moet hij elke dag een glas water tappen uit een bron die duizend kilometer verderop ligt. En… als de prins er niet zelf heen loopt, verliest het water zijn magische kracht.

 

De beer die een vlieg inslikte van Pascale Hecquet (B/F)

Een beer slikt per ongeluk een vlieg in. Het zoemen in zijn buik is ondraaglijk! Om de kwelling te stoppen, slikt hij dan maar een kikker in. Maar die kwaakt! Dan een slang, maar die kietelt. Een reiger, die tintelt. Stopt het dan nooit?

 

De boterham met fruitdame van Pascale Hecquet (F/B)

In het land van Dame Fruittoast is het huis gemaakt van verse boter en het bed van koekjes.

 

ONTBIJTFILMS

Een ontbijtfilm is een film op zondagochtend om 10u30. Voor de film kan je genieten van een (h)eerlijk ontbijt in Westrand vanaf 9u. Met liefde bereid door Laura van Tapart en geserveerd door team kind! Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! Bestel je ontbijt via formule 2 ten laatste op de woensdag voorafgaand aan de ontbijtfilm.

Tapart wil mensen en smaken samen brengen. Het liefst van al rond een gezellige tafel om verhalen en lekkere gerechten te delen. 

Jarig? Maak van de ontbijtfilm jouw verjaardagsfeestje! Breng 9 personen extra mee en krijg zelf gratis toegang en een leuke verrassing. Geldig zowel voor formule met als zonder ontbijt. 

Credits

Regie Célia Tocco, Célia Tisserant, Frits Standaert, Pascale Hecquet

Animatiefilm – 2019, 2020 – BE/FR – 47 minuten – Nederlands gesproken, zonder ondertitels.