Sigrid Spinnox

Fa (7-99)

Compagnie Amoukanama
Buitenvoorstelling
za 28 sep 15:00
za 28 sep
15:00
  • za 28 sep
    15:00
    CC De Ploter

Grootse dans- en acrobatievoorstelling op het kruispunt van Afrika en de westerse wereld! 

Een groep jonge mensen gaat op zoek naar een onbekend land, een nieuwe wereld. Ze hebben verschillende achtergronden maar trekken op met elkaar omdat ze verder willen gaan dan ooit. Voortgedreven door hoop volgen deze opgewekte en openhartige jongeren een licht aan de horizon.

Compagnie Amoukanama is een Belgisch-Guinees gezelschap dat in Guinee kansarme jongeren opleidt tot professionele acrobaten. De zomer van 2022 betekende een grote doorbraak met een halve finaleplaats in America’s Got Talent.

FA is een grootse dans- en acrobatievoorstelling die elementen uit het westerse circus- en de Afrikaanse bewegingstaal combineert. In deze voorstelling gaat een groep jongeren op zoek naar een nieuwe wereld. Ze nemen de toeschouwer mee op een avontuur dat zich afspeelt op het kruispunt van Afrika en de westerse wereld.

De eerste grote productie van het gezelschap is een samenwerking met de Franse regisseur en choreograaf Anthony Weiss. Wie vorig seizoen de versie voor binnen miste in Westrand krijgt nu een tweede kans met deze buitenversie in Ternat.AL (alle leeftijden)
Het AL-label staat bij voorstellingen die houden van een generatiemix. Gelaagde en verbindende voorstellingen die floreren wanneer het publiek een mix is van verschillende leeftijden. Volwassenen, kinderen, jongeren samen, over de generaties heen. Let wel; er is steeds een onderleeftijd vermeld die per voorstelling kan verschillen.

Credits

Regisseur, choreograaf, scenograaf Anthony Weiss
Artiesten Mamadou Lamarana Bah, Balla Moussa Bangoura, Ibrahima Sory Bangoura, Mohamed Bangoura, Tidjane Bangoura, Ibrahima Sory Camara, Facinet Camara, Alseny Sacko, Panival Soumah, Nathalie Vandenabeele
Lichtcreatie Tim Oelbrandt
Techniek Ben Vanslembroeck
Productie vzw Amoukanama
Met de steun van Espace Périphérique, Parijs - Vlaamse overheid - Institut Français - Dommelhof - Ecole nationale de cirque, Châtellerault

Duur van de voorstelling nog niet gekend

Link naar de website van het gezelschap https://amoukanama.org/