zomervakantie

We mogen deze zomer terug uit ons kot, hoera! 

Onze daguitstappen kunnen we niet volgens de opgelegde veiligheidsmaatregelen organiseren. DROPSTAP wordt daarom geannuleerd.

Al onze kampjes kunnen wel doorgaan zoals voorzien, met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Belangrijke info met betrekking tot de kampen

Wie mag er (niet) naar de kampen komen? 

 • behoort jouw kind tot een risicogroep (https://www.watwat.be/corona/loop-ik-meer-risico-op-corona)? 
  Dan mag die meedoen aan de werking als hij/zij schriftelijke toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts. 
 • wanneer een deelnemer/begeleider ziek is voor de start van het kamp (minimaal 5 dagen terugtellen) mag deze niet meer deelnemen. Wij rekenen op de eerlijkheid van de deelnemers om dit te melden. 
  In geval van ziekte (op vertoon van doktersattest) is een annulering kosteloos.   

Welke extra maatregelen worden er genomen? 

Het bewaken van persoonlijke en materiële hygiëne is enorm belangrijk tijdens alle activiteiten deze zomer. Hieronder verstaan we handhygiëne, hoesten in de elleboog, het eenmalige gebruik van zakdoeken en weggooien ervan en het gebruik van mondmaskers en handschoenen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat besmetting vermeden wordt en zijn dus cruciaal. 

Voor de kampen zullen wij de hygiëne- en veiligheidsvoorwaarden zo goed mogelijk opvolgen door:

 • de contactbubbels voor al onze kampen te beperken tot maximaal 50 personen. Binnen deze bubbels is social distancing niet nodig.
 •  zeep en handgel te voorzien, de begeleiders zullen de deelnemers aanmoedigen om hun handen meermaals per dag te wassen met water en zeep. Na elk toiletbezoek is dit verplicht.
 • mondmaskers en handschoenen in onze EHBO te voorzien: wanneer de begeleider een kind moet verzorgen zal hij deze beschermingsmaterialen dragen. Tijdens het kamp hoeft niemand deze te dragen. 

Mogen wij jou vragen

 • een mondmasker te dragen wanneer je je kind(eren) komt afzetten
 • je kinderen per week (= 7 dagen) zoveel mogelijk in dezelfde bubbel te houden. We raden dus af dat de deelnemers het weekend voor/na het kamp nog op kamp zijn in een andere contactbubbel. Zorg ervoor dat er minstens 2 dagen tussen de kampen zit. 

Wat gebeurt er bij (het vermoeden van) een besmetting? 

 • eerst en vooral vragen wij om jouw kind thuis te houden bij het vermoeden van een besmetting
 • duiken er tijdens de dag toch symptomen op? Dan zullen wij de deelnemer afzonderen van de groep en de ouders meteen opbellen om het kind te komen halen.  
 • we volgen het advies van de jeugdwerkkoepels en contacteren bij vaststelling van een mogelijke COVID-19 besmetting het contactonderzoekcentrum. Onze aanwezigheidslijsten en het logboek kunnen ter beschikking gesteld worden aan de bevoegde tracing-instanties. Deze gegevens worden 30 dagen bewaard en daarna vernietigd. Onze GDPR-disclaimer wordt hieraan aangepast. 

Het vaststellen van een besmetting betekent niet automatisch dat de gehele werking geannuleerd dient te worden. In dit geval zullen we de eventuele stappen en vragen van het contactonderzoekcentrum opvolgen. We communiceren tijdig met de ouders.

Nog vragen? Mail naar kind@dilbeek.be. 

Events in dit thema

 • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

  Geen voorstellingen gevonden.