do 9 jan 20:30

Black Flower + Steiger

Club 1700
9 jan
20:30
  • do 9 jan
    20:30
    staand concert
    Westrand - theaterzaal (scène op scène)

Ontdek nu de nieuwe jazzclub in Westrand! Met twee absolute parels uit de Belgische Jazzscene.

Black Flower is de formatie rond saxofonist Nathan Daems en brengt een hoogst originele, groovy mix van jazz, afrobeat, dub en oriëntaalse geluiden. Speelden onlangs nog in de AB, Flagey, Botanique, Vooruit, ... én de pers klinkt eensgezind over Future Flora, Black Flowers laatste worp: "Veel lekkere grooves krijg je hier"(De Standaard, ★★★★), "... instrumentale songs die inventief, soms dreigend en altijd hypnotiserend klinken" (De Morgen, ★★★★).

Steiger opent de avond. Een jong jazztrio uit het Gentse met een eigenzinnige liefde voor muziek treedt in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Waren reeds te zien op Gent Jazz, Jazz Middelheim en in een uitverkochte AB“Gilles Vandecaveye-Pinoy, Kobe Boon en Simon Raman putten uit de diverse ruimtes blijkbaar veel inspiratie. De muziek van het Gentse trio verveelt nooit, zo rijkgeschakeerd is elk nummer.” (De Standaard, ★★★★)

Deze concertavond vormt een nieuw hoogtepunt in de samenwerking tussen Westrand en CC De Ploter. De programmatoren bundelden de krachten om de beste jazzensembles van het moment op te sporen en ze op het juiste podium te zetten. Dat podium wordt CLUB 1700, deze keer een club op het podium van de theaterzaal.