Hoppenbrouwers wandeling

 

De werkgroep Hoppenbrouwers werkte dit voorjaar twee activiteiten uit: de tentoonstelling Alfons Hoppenbrouwers. Ruimte voor kleur en getal. en de Hoppenbrouwerswandeling.

Meer info over de expo vind je hier.

Alfons Hoppenbrouwers

 Alfons Hoppenbrouwers was een bijzondere man, hij was broeder, docent, architect en kunstschilder. Naar aanleiding van de tentoonstelling 50 jaar Westrand, werd er reeds een Hoppenbrouwers-wand geïntroduceerd in het gebouw om een aantal kunstwerken van zijn hand te tonen. Zijn specifieke kleuren zijn een rode draad door zijn hele werk, en belangrijk voor de opbouw van een schilderij waarbij hij zich liet inspireren door muziekstukken of wiskundige formules.

De Hoppenbrouwerswandeling brengt je bij enkele gebouwen ontworpen door architect Alfons Hoppenbrouwers (1930-2001) en zijn fascinerende architectuur, dit in combinatie met het mooie natuurgebied de Wolfsputten.

Afstand = 10 km (mogelijk op op te splitsen in Lus A van 2 km in het centrum van Dilbeek langs woonhuizen van de hand van Hoppenbrouwers. Lus B is ongeveer 8 km lang en trekt door de Wolfsputten tot aan het graf van Hoppenbrouwers in Groot-Bijgaarden. 

Start -en eindpunt: Westrand, cultuurcentrum Dilbeek, Kamerijklaan 46 (met parkeergelegenheid) 

Bewegwijzering:  het hele parcours is bepijld met blauwe wegwijzers

Lus B is gedeeltelijk gelijklopend met de Wolfsputtenwandeling. De blauwe pijltjes van sport Dilbeek zijn correct. Toch een foutje opgemerkt? laat het ons weten op kunsten@dilbeek.be 

 

Informatie onderweg

Informatie over Alfons Hoppenbrouwers en de bezienswaardigheden tijdens de wandeling kan je printen of online lezen: 

Naar de print brochure

(dubbelzijdig printen langs korte zijde / eventueel rugnieten)

Naar de online brochure

(onderweg lezen op smartphone)

Hoppenbrouwerswandeling Lus A via de wandelapp Komoot

= 2 km in het centrum van Dilbeek

Naar Komoot

 

 

Hoppenbrouwerswandeling Lus B via de wandelapp Komoot


= 8 km door de Wolfsputten tot het graf van A. Hoppenbrouwers

Naar Komoot

 

Foto's van de wandeling