Werkgroepen 50 jaar Westrand

Om het hele feestjaar in goede banen te leiden, zijn er verscheidene werkgroepen opgericht. Deze bestaan uit zowel medewerkers van Vrije Tijd Dilbeek als vrijwilligers. 

Klankbordgroep

Bij de opstart van de projectgroep, lieten de medewerkers zich inspireren door een kleine klankbordgroep bestaande uit ex-medewerkers, ex-leden van de raad van bestuur, mensen uit de sector en vrienden van het huis. Deze ideeën werden verwerkt tot de drie thema's waarrond het feestjaar werd opgebouwd en een aantal ideeën uit de brainstorm zijn ook in het communicatieplan verwerkt. 

Werkgroep archief

De werkgroep archief bestaat uit Annelies Desmet (team kunsten, archief Westrand), Elsemieke De Troy (team kennis, erfgoed) en Kathleen Leys (team kunsten, onroerende erfgoed). Deze werkgroep laat zich bijstaan door een vrijwilligersploeg om het archief te inventariseren en te digitaliseren. 

Werkgroep erfgoed openingsweekend

De werkgroep erfgoed openingsweekend bestaat uit een groep vrijwilligers en wordt getrokken door Elsemieke De Troy (team kennis). Tijdens het openingsweekend kan je voor het eerst de expo '50 jaar Westrand, ruimte voor ont-moeten' en de belevingsactiviteiten die de werkgroep uitwerkte, bewonderen en doen. Er zullen ook rondleidingen voorzien worden. Erfgoedplezier voor het hele seizoen verzekert! Meer info bij kennis@dilbeek.be

Werkgroep Hoppenbrouwers 

Een beperkte werkgroep houdt zich bezig met het inplannen van een wand in het gebouw waar je meer info vindt over de architect van het gebouw, namelijk Alfons Hoppenbrouwers. Deze werkgroep wordt getrokken door Annelies Desmet (team kunsten). Meer info bij kunsten@dilbeek.be

Werkgroep slotfeest

Het slotfeest van het jubileumjaar 50 jaar Westrand, valt samen met de Dag van de Dilbekenaar, namelijk op zaterdag 1 juni. Vanuit Vrije Tijd Dilbeek is dus besloten om de werkgroepen samen te voegen en dit als 1 project aan te pakken.