Scholenaanbod

Heb je vragen of wensen, wil je meer informatie over een bepaalde voorstelling, raak je niet wijs uit het aanbod, zoek je hulp bij je keuze, bij een voorbereiding of nabespreking…? Bel ons, stuur een mail of spring eens binnen.

Basisonderwijs

Contact

Doorblader de schoolbrochure basisonderwijs 20-21

Familievoorstellingen

Een aantal leerkrachten engageren zich vrijwillig om met kinderen naar familievoorstellingen te komen in de vrije tijd en af en toe een leuke omkadering op maat uit te werken. Westrand verwent deze vrijwilligers graag. Heb je zin om ook ambassadeur te worden, neem dan contact met Elisabeth Maesen.

Secundair onderwijs

Wim Van Parijs: inhoudelijke vragen over of ondersteuning voor het aanbod voor secundair onderwijs (wim.vanparijs@westrand.be)
Linda Timmermans: praktische vragen en inschrijvingen (linda.timmermans@westrand.be)

Avondvoorstellingen (secundair)

Sommige scholen opteren ervoor om met leerlingen in groep naar avondvoorstellingen te komen. Dat kan, maar sommige gezelschappen leggen beperkingen op aan het aantal toeschouwers dat in groepsverband komt kijken. Neem daarom steeds vooraf contact op met Wim Van Parijs. Vaak kunnen wij je ook bij deze voorstellingen interessant (les)materiaal bieden ter voorbereiding of nabespreking. Geef je je leerlingen schrijf- of kijkopdrachten mee, let er dan op dat ze niet tijdens de voorstellingen noteren of lezen. Dat stoort de voorstelling soms ongewild.

Vlotte Pennen

Het project Vlotte Pennen biedt een select aantal leerlingen van de hoogste graad de kans om over theatervoorstellingen te schrijven onder deskundige begeleiding.

Reserveren

Reserveren kan telefonisch, per e-mail of in Westrand.
Vermeld telkens:
. naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de school
. naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon
. titel, datum en uur van de gewenste voorstelling
. klas en titularis met e-mailadres
. aantal leerlingen en begeleiders

Het aantal beschikbare plaatsen is vaak beperkt. Schrijf daarom snel in. Bij je inschrijving ontvang je een dubbel bevestigingsblad. Je reservatie is definitief van zodra wij het door jou ondertekende dubbel ontvangen hebben.

Betaling

Betalen doe je na ontvangst van onze factuur. Dat kan per overschrijving op rekeningnummer 068-0500660-70 van Westrand Schoolprogrammatie of cash op de dag van de voorstelling aan de balie van Westrand. Betalen met Visa, Eurocard of Bancontact kan ook. De begeleidende leerkracht krijgt gratis toegang.

Annulering

De deelnemingsprijs is zeer krap berekend. Als je je inschrijving geheel of gedeeltelijk annuleert gelden volgende regels: tot en met 15 september rekenen wij geen kosten aan voor annuleringen, nadien wordt 25% van het voorziene inschrijvingsbedrag gefactureerd voor annuleringen tot 3 maanden voor de activiteit, 50% tot 1 maand voor de activiteit en 100% de laatste maand voor de activiteit.

Als er voor een voorstelling onvoldoende inschrijvingen zijn, zien wij ons genoodzaakt die voorstelling te annuleren. Je ontvangt hiervan dan bericht, uiterlijk 1 maand voor de voorziene datum van opvoering. We zoeken dan samen naar een alternatief.

Voorbereiden

Je ontvangt van ons kort voor de voorstelling een herinneringsmail die zal verwijzen naar de achtergrondinformatie op onze website of die van het gezelschap (vb. recensies, dramaturgische teksten, lesmap). Wie vooraf een voorstelling wil bekijken, kan gebruik maken van de Lerarenkaart. Het kan ook boeiend en zinvol zijn om een bezoek achter de schermen te vragen. Zo maken de leerlingen kennis met de theatertechniek, de loges…

Leerlingen worden verondersteld minstens vooraf te weten naar welke voorstelling ze komen kijken, zodat ze met de juiste ver­wachtingen en de gepaste ingesteldheid naar het theater komen. Wij verwachten ook dat je de leerlingen ontvankelijk maakt voor kunstbeleving. Een voorbereid schoolpubliek is een basisvoorwaarde voor een fijne en leerrijke ervaring. Leerlingen moeten de gedragscodes kennen van de toeschouwer. Wijs hen op het live-karakter. Zo begrijpen ze dat gsm-gebruik, praten (ook fluisteren), roken, eten, snoepen, drinken, zelfs een apathische houding een slechte voorstelling oplevert.

In Westrand

Leerlingen begeleiden tijdens de voorstelling vraagt een actieve houding van jezelf en je collega’s. Ga tussen de leerlingen zitten, zo kan je beter reacties opvangen. Wij wensen stipt te beginnen en vragen je dus tijdig aanwezig te zijn en je te melden aan het onthaal. Daar ontvangt elke ingeschreven school een zaalplan waarop de gereserveerde plaatsen zijn aangeduid. Wij vragen je de toegewezen plaatsen in te nemen. Om redenen van orde en veiligheid dringen wij aan op het gebruik van de vestiairekastjes voor jassen en boekentassen. Verder vragen wij de leerkrachten te waken over het correcte gedrag van de leerlingen. Zo verloopt de voorstelling voor iedereen rustig en aangenaam.

Nabespreking

Geef je leerlingen de mogelijkheid om hun (theater)belevenis te uiten. Laat hen reageren via onze Facebookpagina of maak ruimte voor een klasgesprek, een recensie in de schoolkrant, een rollenspel…

Meer Of Anders?

Zin in meer? Een gesprek met de acteurs, regisseur, choreograaf, ... Een schooldag dans of dramales. Een voorstelling maken samen met een professioneel gezelschap. Het atelier bezoeken van een actueel beeldend kunstenaar. Westrand helpt je deze activiteiten te organiseren. Wij kunnen ook in overleg met de school een omkadering op maat uitwerken. Programma en prijs zijn af te spreken.