Rondleidingen


Reeds in 1967 werd beslist tot de oprichting van een cultureel centrum in Dilbeek. Westrand, een ontwerp van architect Alfons Hoppenbrouwers, werd in oktober 1973 officieel geopend. Meer dan veertig jaar later is Westrand niet alleen een bepalend architecturaal meesterstuk, maar ook een goed draaiend cultuurcentrum met uitstraling in de hele regio.

 

Een inspirerende ontdekkingstocht

Of je het Westrandgebouw nu al jaren kent of op zoek bent naar een boeiende en leerzame ervaring, een rondleiding door het Westrandgebouw is een inspirerende ontdekkingstocht.

Onderweg wacht een fascinerende reis door de geschiedenis op je, compleet met boeiende verhalen, interessante weetjes en een exclusieve blik achter gesloten deuren. Je krijgt een inkijk in bijna alles wat zich in de afgelopen jaren in ons ontmoetingscentrum heeft afgespeeld. Bijna alles, want sommige geheimen blijven goed bewaard...

De rondleidingen worden gegeven door gepassioneerde gidsen die zelf een hechte band hebben met het Westrandgebouw. Je kan de rondleiding op vaste dagen meevolgen, of met een eigen groep op een zelfgekozen datum een gidsbeurt boeken. 

 

 


Praktisch

Maximum aantal deelnemers per gidsbeurt: 15
Verzamelpunt zithoek inkomhal Westrandgebouw
Duur +- 1u15min

Hou er rekening mee dat we tijdens de rondleiding veel trappen nemen. Ook gaan we 2 x kort naar buiten.

 

Reserveren

Zin in een bezoek? Wacht niet langer en boek je tickets of vraag een groepsbezoek aan.

Een individueel bezoek
Wanneer? van maart tot juni '24: elke eerste zaterdag van de maand om 10u30
Prijs 3€ pp

reserveer een plaatsje

Een groepsbezoek
Wanneer? op aanvraag met een eigen groep: datum en uur zelf te bepalen
Prijs 50 € per groep)

reserveer een groepsbezoek