Activiteiten 50 jaar Westrand

 

Westrand Binnenstebuiten - Buitenstebinnen

In dit feestjaar kan het niet anders dat we met Westrand naar buiten gaan maar ook allerhande initiatieven binnenhalen. De afgelopen 50 jaar waren niet anders, denk maar aan Betonrock en Nesten, 30 jaar Gordelen en  de verschillende Stoep en Drempels in de Dilbeekse wijken om er maar enkele te noemen…

Vrije Tijd Dilbeek blijft niet binnen de muren maar trekken we door Dilbeek op zoek naar allerhande kunstzinnige initiatieven die we rond verschillende thema’s samen brengen en gelijktijdig tonen. Maar we maken ook de omgekeerde beweging en trekken naar buiten met initiatieven die in Westrand ontstaan of vormgegeven zijn en tonen die op andere plekken in de gemeente.  

In het kader van ‘Buitenstebinnen’ gaan we aan de slag met  verschillende muzen of kunsten. Met Westrand klinkt nodigen we alle Dilbeekse blazers uit om samen met verenigingen en Dil’arte op het Westrandpodium het grootste Dilbeekse orkest te vormen. Met Westrand danst zetten we heel Westrand in beweging met dans in al zijn vormen. In Westrand verbeeldt gaan we een hele dag samen tekenen, schilderen in samenwerking met de verschillende ateliers. Maar er is meer, heel het seizoen zullen er verrassende initiatieven naar Westrand uitgenodigd worden, kunstzinnige en andere… Hou hiervoor onze kanalen in de gaten.

Met ‘Binnenstebuiten’ trekken we naar buiten en maken we Westrand zichtbaar in de gemeente met o.a. een speciale editie van ‘Schatten van Vlieg’, een expo in de Alenatoren, Dilbeek op Wandel, kunst in het straatbeeld, e.a. Met Westrand inspireert tonen we in een expo voor wie het Westrandgebouw een inspiratiebron was. Heel wat clips, platenhoezen, modeontwerpers gingen met het Westrandgebouw aan de slag: Kommil Foo, Blanche met haar Eurovisiesongclip,..

Westrand opent = openingsweekend op 6, 7 en 8/10 

Westrand toont – expo’s gedurende het seizoen 

Westrand klinkt -  Play-in op 28/10 

Westrand bemint -  Week van de Belgische muziek en film – laatste week januari 

Westrand verhaalt - Lees de verhalen over het wel en wee van de Dilbeekse bibliotheek van vroeger tot nu in een "gouden" bibkrant

Westrand feest = Familiedag Feest op 09/12 

Westrand inspireert – een expo en een inspiratiegesprek in januari-februari 

Westrand danst – een gebouw vol dans op 27/04 

Westrand verbeeldt – tekenen en schilderen op 4/05 

Westrand wandelt – Dilbeek op wandel in mei 2024 en Schatten van Vlieg voor gevorderden in juli en augustus 2024

Westrand viert = slotfeest op 01/06 

 

 

 

Westrand iconen

Hier vind je het overzicht van de Westrandiconen die in het feestjaar 23-24 opnieuw passeerden op of onder het Westrandpodium.
De voorstellingen die reeds voorbij zijn, hebben geen link meer naar de productiepagina.