School- en kloostergebouwen Itterbeek

Kerkstraat 61-63, 1701 Itterbeek

Sinds oktober 2018 zijn de leegstaande school- en kloostergebouwen in Itterbeek voor minstens 3 jaar in beheer van de gemeente en Westrand. Gedurende deze periode krijgt de locatie invulling van initiatieven en ideeën van inwoners en verenigingen.

De Itterbeekse inwoners geven aan op zoek te zijn naar een plaats die de broeiplek is voor ontmoeting, actie, artistieke creatie en sociaal-cultureel leven. Tegelijkertijd zijn verschillende makers en creatievelingen op zoek naar een plaats om hun concept tot leven te brengen. Voor dit project gaan we op zoek naar enthousiaste initiatiefnemers die mee invulling willen geven aan de lege lokalen en speelplaatsen.

Belangrijk is dat jouw concept een sociaal-culturele functie heeft. Het project heeft als bedoeling een plaats te zijn waar mensen samen komen en elkaar ontmoeten. Jouw idee of aanbod staat dus open voor iedereen! Zo komen we tot een plek die open staat voor experiment en sociaal-culturele omgang, én die beheerd wordt door de belanghebbenden: jullie!

Het gebouw kan niet gebruikt worden voor privé-evenementen.

Bereikbaarheid
Er is een kleine parking achter de bocht van het terrein en in het centrum. De dichtstbijzijnde bushalte is Itterbeek Windmuts met lijnen 116, 117, 127, 128 en 810. Vanaf de halte is het nog 150 meter stappen.

Reserveren
De lokalen of het terrein worden niet privé gebruikt. Enkel wie een idee heeft voor een openbaar en lokaal initiatief of actie, of wie op zoek is naar een ruimte in functie van een open lokale vereniging kan gebruik maken van de ruimtes.