Vlotte Pennen

Jonge recensenten gezocht!

Het vraagt een groter engagement van de begeleidende leerkrachten, maar ook zij krijgen heel wat in ruil. Omdat we jonge mensen actief en inhoudelijk bij de podiumactiviteiten van het cultuurcentrum willen betrekken, organiseren Cc Strombeek en Westrand samen het Vlotte Pennenjongerenproject.

Vlotte Pennen is een jonge recensentenclub voor alle 16-plussers die houden van theater én van schrijven.

Als Vlotte Penner kies je enkele theatervoorstellingen waarover je een recensie schrijft. We voorzien twee boeiende begeleidende sessies: één inleidende sessie door Wouter Hillaert (theaterrecensent) en één sessie waarbij de geschreven recensies door een leespanel onder de loep genomen worden. De leerlingen bekijken 3 theatervoorstellingen. Ze leveren een eerste versie in de week na de voorstelling, krijgen feedback van hun eigen leerkracht en leveren een 2e versie in.

Leuk aan het project is dat ik veel met Brecht over het schrijfwerk kon spreken. Zijn visie over recenseren mogen ervaren en de mijne ernaast leggen, vond ik best boeiend. Dat aspect van Vlotte Pennen was me tot nu toe nog niet in de schoot gevallen, maar ik heb er de voorbije maanden dubbel en dik van genoten. Veel leesplezier met Brechts werk en dank voor het boeiende project.
— Hilde, Vlotte Pennenleerkracht

DEELNAMEPRIJS
€ 18
kan terugverdiend worden als alle 3 de tweede versies binnen zijn
(tickets voor de voorstellingen wordt betaald door Westrand)