Stefan Gevaerts

Ritselingen

Rode Boom/ Kurt Demey & Hans Beckers
za 24 mei 20:30 - 21:20
za 24 mei
20:30 - 21:20
  • za 24 mei
    20:30 - 21:20
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een tintelende combinatie van magie, illusionisme en ritselende natuurgeluiden.

Kom tot verstilling en geef je over aan deze wonderlijke wereld, waarbij alledaagse geluiden te herkennen zijn in fascinerende klanksculpturen. Geniet van natuurgeluiden uit muziekinstrumenten die opgebouwd zijn met natuurelementen zoals stenen, zand, kastanjes, bladeren….

Demey speelt verrassend in op de magie van deze bijzondere geluiden. Hij voegt nieuwe magische ervaringen toe en zorgt voor een diepere verbinding tussen de toeschouwers, die rondom de installatie zitten. Technieken uit de wereld van de illusie, subtiele interventies en manipulaties door het publiek zelf zorgen voor verbazing en verwondering. 

Ritselingen vormt een wonderlijke combinatie van magie door Kurt Demey en muziekperformance van Hans Beckers. Hans en Kurt vinden elkaar in het gebruik van natuurelementen, de zoektocht naar een magische beleving en interacties met en tussen het publiek.

 

Stiltewandeling

Voor de voorstelling kan je al in de gepaste sfeer komen met een stiltewandeling of een bosbad, gevolgd door een theeceremonie. Dompel je onder in de rust en schoonheid van het bos, wandel langzaam, activeer je zintuigen en kom tot rust via geleide meditaties. Deze ervaring versterkt de verbinding met de natuur, helpt je om stress te verminderen en je welzijn te bevorderen. 

17u – 19u30 : stiltewandeling en theeceremonie

apart inschrijven: mogelijk bij de aankoop van het ticket

prijs €10

begeleider stiltewandeling:  Micheline Beernaert  

 

 

 

Kurt Demey

Rode Boom organiseert ‘Experimentals’ waarbij Kurt Demey blind in een samenwerking stapt met een andere kunstenaar, maker of wetenschapper. Iedere deelnemende persoon aan het experiment vertrekt vanuit zijn eigen discipline en stelt zich open naar de andere discipline. De insteek van Kurt Demey is de circusdiscipline van de goochelkunst. Het algemene vertrekpunt van elk experiment is de vraag “Wat betekent het woord magie of het gevoel van magie voor jou?”. Dit is enkel de beginvraag, geen leidraad voor de rest van het experiment. Elk onderzoek wordt afgemonteerd in een voorstelling.

Hans Beckers

Voor Hans Beckers is luisteren een manier om de werkelijkheid om ons heen opnieuw in te kleuren. Zijn werk vertrekt vanuit zijn fascinatie voor de alledaagse geluiden die ons omringen. Geluiden in al zijn verscheidenheid, complexiteit en rijkheid. Hij maakt klanksculpturen en zelfgebouwde instrumenten, vervaardigd in alledaagse gevonden en verzamelde objecten. Het toont hoe materialen, die niet bedoeld zijn voor muzikale doeleinden, toch als volwaardige instrumenten kunnen worden gezien. Objecten en natuurlijke materialen als woestijnzand, zaden, gras, stoom en water tovert Beckers om in zinderende geluidswerken en performances.

 

Ritselingen
Stefan Gevaerts

Credits

Concept en performance Kurt Demey en Hans Beckers
Muziekcompositie en klanksculptuur Hans Beckers
Techniek Gregor Van Mulders
Extern oog Sarah Moens
Dramaturgie Greet Vissers
Lichtcreatie Lou Konyk
Productie Rode Boom
Constructie Danny Vandeput
Coproducte Perpodium (BE), Miramiro – Gent (BE), Theater op de Markt/Dommelhof - Pelt (BE), La 
Villette/Magic WIP – Parijs (FR)
Hulp bij creatie Roskot werkplaats/ Les ateliers Claus –  Brussel (BE), De Grote Post - Oostende (BE)
Met de steun van de Vlaamse overheid en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Combinatie met Stiltewandeling mogelijk – apart inschrijven €10
Begeleider stiltewandeling Micheline Beernaert  

Link naar site gezelschap: www.rodeboom.be