Nieuwe mediapartner: RadioRand

 

Westrand gaat in zee met nieuwe mediapartner. En niet zo maar eentje. Een radiostation gevestigd op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek en met een bereik van Bever tot Asse. Wekelijks is er een cultuurbabbel over de dinsdagfilm of over leuke voorstellingen. 

 

We ontmoeten Bernard Bosch, de bezieler van het nieuwe radiostation. Wat is de drijfveer om een nieuw radiostation uit de grond te stappen? 

Bernard: Radio maken is een passie waar je nog moeilijk van af geraakt. Samen met wat vrienden en een 'buurman' broed ik al langer op dit ei en eindelijk is het er! 

Wat kunnen we verwachten van dit station? 

Bernard: Wij brengen de beste hits uit de muziekgeschiedenis, gaande van de jaren zestig tot vandaag. Daarnaast wil we heel lokale informatie brengen met  nieuws uit het Pajottenland. We starten met enkele vaste rubrieken en de rest van de dag zijn er gepresenteerde muziekprogramma’s, die we op termijn ook wensen te voorzien van streeknieuws.  

Met welke medewerkers ben je van start gegaan? 

Bernard: We zijn gestart met 18 vrijwilligers waarvan 6 redacteurs, maar de groep groeit nog steeds, Nu werken we met Wilfried Haesen, Sander Cuypers, Claudia Neukermans, Bryan Loef-Rimaux, Kris Baert, Ben Braillard, Amber Gijs, Toos Smet, Theo De Brabander, Frederik Geeroms, Erwin Vranckx, Marc Lenaerts, Ludo Daelman, Patrick Merckx, Dirk Severs, Eric De Schutter, Mathieu De Blauwe en Ron Van Dijck. Ik ben heel blij dat deze mensen samen van deze radio de referentie voor het Pajottenland willen maken. Ook de verschillende leeftijden zijn goed vertegenwoordigd. 

Wat houdt de samenwerking met Westrand juist in?

Bernard: Ten eerste staat onze antenne op het dak van het Westrandgebouw. Dat schept al een band. Daarnaast proberen we elkaar te helpen. Westrand levert ons leuke gasten aan, een wekelijkse cultuurbabbel en wij bezorgen op deze manier voor wat extra promo bij ons publiek. Af en toe zullen we ook tickets weggeven voor voorstellingen. 

Wilfried Haesen, we kennen jouw zwoele stem van Radio2. Wat ga jij doen bij RadioRand? 

Wilfried: Klopt. Ik ben al een tijdje op rust, maar mijn 'buurman' wist me toch te overhalen om opnieuw achter de micro te gaan zitten en ik moet zeggen, het voelt goed. Ik presenteer twee maal per week van 16u tot 18u het programma Studio Pajot waarbij natuurlijk het lokaal nieuws een belangrijke plaats in neemt. Daar wil ik ruimte geven aan evenementen uit de regio, maar ook het cultuuraanbod. Elke dinsdag hou ik een kort gesprekje over de dinsdagfilm in Westrand, en op andere dagen doe ik een gesprek met een regisseur of acteur die in 1 van de cc's van de regio langskomen. 

Gaan de lokale vereningen ook aan bod komen? 

Wilfried: Heel graag. Ik hou van lokale hafabra, dat zijn de harmonieën, fanfares en brass bands en ik wil ook hun muzikale activiteiten bespreken in mijn programma. Maar ook van koren of cursussen van lokale verenigingen. Het is een programma van eigen bodem en dat moet tot uiting komen in de gesprekken. 

Kris Baert, is ook geen onbekende radiostem, hij werkte immers 20 jaar lang voor Radio 2, Vlaams-Brabant. Kris, jij neemt de zondagochtend voor jouw rekening? 

Kris: Inderdaad, ik ben een zondagskind. Op zondagvoormiddag verwelkom ik een plaatgast, een bekend of lokaal bekend persoon die over zijn of haar favoriete platen komt vertellen. En ook hier kunnen partners zoals Westrand ideeën aanleveren om een plaatgast voor te stellen. In februari kwam Bob Savenberg langs, een week voor het concert in Westrand. In maart verwelkom ik nog Wim Van Parijs die 29 jaar lang programmator was van het Dilbeeks cultuurcentrum. 

Kris Baert met Plaatgast Marijn Devalck

Welke verdere plannen hebben jullie nog met de zender? 

Bernard: Onze volgende stap is een mobiele studio waarmee we op events in de regio kunnen aanwezig zijn. Maar voorlopig ligt dit nog even op het schap. We willen eerst de tijd nemen om ons bekend te maken en te groeien. Daarnaast overwegen wij ook op termijn te starten met een avondprogramma waarbij verschillende genres aan bod kunnen komen zoals jazz of klassiek. 

 

 

 

 

De klank van het Pajottenland

103.9 FM - vanuit Lennik, Gooik, Pepingen, Herne, Galmaarden, Bever

105.9 FM - vanuit Dilbeek - Sint-Pieters-Leeuw en West-Brussel

106.4 FM - vanuit Asse - Ternat - Wemmel - Merchtem - Wolvertem

Livestream: https://www.twitch.tv/radiorand

Online luisteren: http://s44.myradiostream.com:8612/listen.pls

 

 

Contactgegevens

www.radiorand.be

info@radiorand.be

Ninoofsesteenweg 64, 1700 Dilbeek 

02/306 95 90 of 0495/57 55 71

Facebook: https://www.facebook.com/radiorand