Beyond the Edge (12-99)

fABULEUS, HET LAB & 6 Limburgse Cultuurcentra / Piet Van Dycke
vr 7 feb 20:30
vr 7 feb
20:30
  • vr 7 feb
    20:30
    CC Strombeek - schouwburg

Acht jongeren bewegen over een levensgrote installatie van ladders.

Hoe proberen we hogerop te geraken? In welke mate steunen we daarvoor op elkaar? Is hoogte het engste, of is het zoeken naar evenwicht nog spannender?

In Beyond the Edge bewegen acht jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Samen verkennen ze de uitersten en testen ze hoe ver ze elkaar kunnen brengen. Fysieke afhankelijkheid was nooit eerder zo spannend. 

Na Exit (2022) en Glorious Bodies (2023) werkt circus- en dansmaker Piet Van Dycke voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Beyond the Edge is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren samen met HET LAB/Krokusfestival en fABULEUS.AL (alle leeftijden)
Het AL-label staat bij voorstellingen die houden van een generatiemix. Gelaagde en verbindende voorstellingen die floreren wanneer het publiek een mix is van verschillende leeftijden. Volwassenen, kinderen, jongeren samen, over de generaties heen. Let wel; er is steeds een onderleeftijd vermeld die per voorstelling kan verschillen.

Beyond the Edge

Pers

"Het geheel vormt een wonderlijk schouwspel. Het is geen pronkende glittershow van individuele kunstjes, maar een samenspel van mensen die laten zien wat je ook als groep kunt bereiken, in hoogte, in kunnen, in durf, in schoonheid."
Theaterkrant

Credits

Choreografie en concept Piet Van Dycke
Dans Cédric Broux, Ella Copermans, Aurora Mesropyan, Indira Pap, Tijn Peeters, Kaat Raeymaekers, Stieg Van Ham en Sara Vranken
Assistentie Chiara Scharler
Installatie Arjan Kruidhof Dramaturgie Marie Peeters
Muziekcompositie Koen Brouwers
Kostuums Oona Mampuys
Lichtontwerp Edwin van Steenbergen
Vooronderzoek Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Chiara Scharler en Lucy Steinfeld
Productie fABULEUS, HET LAB, C-mine, CC MUZE, CC Casino, cultuurcentrum De Adelberg, CC Maasmechelen en CC de VELINX
Coproductie Perpodium en STUK
In samenwerking met Passerelle en circuswerkplaats Dommelhof
Met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid