Stef Stessel

En nu

de Roovers
met inleiding
do 16 jan 20:30
do 16 jan
20:30
  • do 16 jan
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Caleidoscopische en surreële portretten van gewone mensen, een parade van herkenbare individuen, onthecht en losgekoppeld, op zoek naar verbondenheid.

Negendertig snapshots van mensen op een kruispunt in hun leven.

Een man probeert te spreken met een vreemd organisme. Een ander verdwijnt in een schilderij, bouwt daar een leven op en heeft er succes. Philip en Suzanne maken alleen maar ruzie. Een vrouw verandert voortdurend van identiteit. Iemand van zeventig plus kijkt niet meer in de spiegel omdat ze walgt van haar oude lichaam. Een gloeilamp springt, de man in de kamer schrikt. Een koppel uit Rusland wil erkenning.

Als door een sleutelgat kijk je naar deze kleine levens, net op het moment voor en na een beslissende gebeurtenis, een keuze, de bespiegelingen vooraf, de teleurstellingen achteraf.  Er ontstaat een tragikomisch panorama waarin verbeelding en realiteit, het alledaagse en het bijzondere, humor en melancholie mekaar afwisselen en overlappen.

Iedereen wil geliefd worden. Liefde is de motor van ons handelen” R. Schimmelpfennig

De vorige maatschappij maakte verbondenheid tot een gevangenis, de huidige maakt autonomie tot eenzaamheid.” P. Verhaeghe

Een voorstelling van de Roovers met studenten van het RITSC en Conservatorium Antwerpen gebaseerd op Voor/Na van Roland Schimmelpfennig.

 

inleiding om 20:00

de Roovers

de Roovers is een Antwerps theatercollectief van vier toneelspelers/makers. Ze werken nooit met een regisseur: elk maakproces is een gezamenlijk zoeken naar het verhaal dat op dat moment verteld moet worden. De acteurs verdiepen zich in teksttheater, waarbij ze klassiek repertoire van onder andere Shakespeare, Tsjechov en Aischylos naar hun hand zetten of gaan aan de slag met hedendaagse schrijvers als Paul Auster en Judith Herzberg. Maar evengoed maken ze theater voor kinderen of wagen ze zich aan muziektheater.

Pers

De Roovers bewerkten het met een verrassende, intergenerationele cast tot ‘En Nu’. Een kleine, maar zeer fijne voorstelling.

Twee generaties spelers reiken elkaar hier de hand. Ze geven elkaar volop kansen om te schitteren. Soms klinkt een woord te schel, of valt een scène wat bleek uit, maar als geheel is dit een genereuze, bij momenten briljante voorstelling.
Lees hier de volledige recensie in Pzazz

Credits

Van en met Gitan Eeckhout, Timon Kouloumpis, Luc Nuyens, Sofie Sente, Gianni Slootmaekers en Ellen Vervaet

Duur van de voorstelling 90 min 

Link naar de website van het gezelschap: www.deroovers.be