Lannoo

De kast van..

Jean Blaute
met ontbijt
zo 2 feb 10:30 - 12:30
zo 2 feb
10:30 - 12:30
  • zo 2 feb
    10:30 - 12:30
    BIB_Mediatheek
    Niet verkoopbaar

Jean Blaute kruipt op de sofa met bibliotheekmedewerkster Hadewich Wauters en vertelt honderduit over zijn muziekcarrière aan de hand van boeken, films en muziek die hierin een belangrijke rol hebben gespeeld.

Na Jan Hautekiet en Johan Verminnen kijken we mee in 'de kast van' niemand minder dan Jean-Blaute en dat in de week van de Belgische muziek… 

Jean Corry Leonard Blaute is niet alleen muzikant en songwriter, maar ook producer en arrangeur van veel Belgisch en Nederlands talent (K's Choice, Henny Vrienten, De Nieuwe Snaar, Clouseau, Hugo Matthysen, Raymond van het Groenewoud, Urbanus, Wim De Craene, Johan Verminnen en vele anderen).

Deze muzikale duizendpoot heeft ook veel en lang meegewerkt aan talrijke televisieprogramma’s (De Drie Wijzen, Kulderzipken, De Rechtvaardige Rechters, Idool, Tournée générale, De Bende van Wim, …)

In 2022 verscheen zijn levensverhaal ‘Met vallen en opstaan. De memoires’, wat zeker uitgebreid aan bod zal komen. Daarnaast zal hij het hebben over zijn favorieten van de Belgische muziekscène. Benieuwd naar zijn ongetwijfeld spannende verhalen? Noteer dan alvast zondag 2 februari in je agenda en kom vooraf meegenieten van een verwen-ontbijt.

Het concept

‘De kast van...’ is een formule waarbij acteurs, muzikanten, sporthelden, schrijvers of lokale persoonlijkheden uitgenodigd worden om hun favoriete boeken, muziek, films, gerechten, reisbestemmingen … te presenteren aan de hand van ervaringen, anekdotes en levensverhalen. Gedurende enkele weken kan je deze favorieten ook terugvinden in een kast in de bibliotheek. 

 

Werkgroep Literatuur 

De kast van... is een initiatief van de werkgroep literatuur van Westrand en de Bibliotheek Dilbeek. Heb je zelf ook leuke ideeën voor deze werkgroep, een artiest die je wel eens wil ontmoeten in het concept 'de kast van', geef ons dan gerust een seintje: kunsten@dilbeek.be 

Credits

Locatie

Bibliotheek Dilbeek (bij de grote interesse, is er een optie op het auditorium van Dil'arte) 

9:30 ontbijt
10:30 lezing

 

Prijzen

Lezing met ontbijt

€12 basisprijs
€10,5 abotarief en kortingstarief (26-, lerarenkaart) 

Enkel lezing

€5