Koen Broos

Laurie & Lou

DE HOE
met inleiding
wo 26 feb 20:30
wo 26 feb
20:30
  • wo 26 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

What is behind that curtain?

New York, jaren zeventig. Underground, punk en new wave, the Factory, leren jassen, heroïne, hedonisme. En: Laurie Anderson en Lou Reed. Zij een avant-gardistisch interdisciplinair genie, hij het enfant terrible van de rock-’n-roll. Zij niche, hij populair. Zij nog in leven, hij niet meer. Zij: O Superman. Hij: Walk on the Wild Side. Beiden iconisch en elk op hun eigen manier uitdagend, koppig, luid, gevoelig en mysterieus. En uiteindelijk geliefden.

Hij is Mitch Van Landeghem, zij is Carine van Bruggen. Ze werken samen, leven samen en beconcurreren elkaar. Ze zijn jaloers, geobsedeerd, halen het beste en het slechtste in elkaar naar boven. Provocatief zijn ze, en toch aardig. Ze willen mooie dingen maken én mooie dingen kapotmaken. Ze liggen wakker, geven zich over, hebben lief in een leven vol kunst en maken kunst in een leven vol zelfmythologisering. Ze zijn dus eigenlijk precies zoals Laurie en Lou.

Laurie & Lou is een duet tussen twee jonge makers en een pseudomuzikaal portret van twee iconen. Maar bovenal is het een wilde clusterfuck van die vier persoonlijkheden – een even ingebeelde als welgemeende poging om een icoon te worden en samen iconisch te zijn zonder in elkaars schaduw te staan.

Mitch Van Landeghem en Carine van Bruggen vormen samen het huidige jong collectief van DE HOE, waar ze eerder al meewerkten aan en speelden in Opening Night. Met Laurie & Lou sluiten ze hun periode bij het gezelschap af. 

 

Pers

Deze voorstelling, waarmee deze spelers hun opleiding aan KASK Gent afsloten, is een voltreffer. Er is een rijk palet aan stemmingen, er is branie en er is veel humor. Het is een staalkaart van het jonge talent, dat niet alleen kan spelen maar ook schitterend kan zingen en schrijven.”
– in PZAZZ over The Rules of Attraction

Een retestrakke liefdesverklaring annex karaktermoord op schrijver Bret Easton Ellis, vol referenties aan de film noir.”
– in De Morgen over The Rules of Attraction

Credits

Van en met Mitch Van Landeghem en Carine van Bruggen
Muziek Shane Van Laer
Techniek Shane Van Laer, Bram De Vreese en Marthe Leon Thys
Kostuums Cecile Taylor
Productie en coaching DE HOE
Coproductie Het Laatste Bedrijf, Kunstencentrum nona en CAMPO
Met de steun van de Vlaamse Overheid en de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid


Duur van de voorstelling: (première pas later) 

met inleiding om 20:00