Luc Depreitere

Terrains & Between You and Me

Passerelle
za 22 feb 20:00
za 22 feb
20:00

Hedendaagse dans van jonge choreografen met aanstormend talent! 

Passerelle zet al jaren straf werk neer van jonge choreografen samen met jonge dansers. Namen als o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle en Alexander Vantournhout gingen in het begin van hun carrière in zee met Passerelle.

Ook deze keer is Passerelle een blind date met jong werk van eigentijdse choreografen en een groep enthousiaste jongeren. Op één avond maak je kennis met twee verrassende creaties: Terrains van Emmi Väisänen en Between You and Me van Laura Vanhulle en Oliver Russell. 

 

Om 14u is er de mogelijkheid een dansworkshop te volgen in het teken van de voorstelling. Deze kost €5 en we vragen om vooraf in te schrijven. 

BETWEEN YOU AND ME - Laura Vanhulle & Oliver Russell

Between you and me – Whispered stories are never retold the same – gaat over de keuze tussen wat we verbergen en wat we onthullen. Wat betekent het om te delen als we niet het volledige verhaal vertellen? Between you and me ontrafelt deze vragen met behulp van de kenmerkende bewegingstaal van Vanhulle Dance Theater: hun atletische hedendaagse dansstijl vermengd met gevechtskunst.

Choreografie Laura Vanhulle & Oliver Russell
Dansers  Isolde Billiet, Nora Coussement, Amelie Ostyn, Viktor Skatchkoff & Ise Vanneste
Lichtontwerp Jasper Vercaemer ism Koen Moerman & Laura Vanhulle
Muziekcompositie Pol Isaac
Productie Passerelle vzw

 

TERRAINS - Emmi Vaïsänen

Terwijl de dansers voortdurend met elkaar verbonden blijven, reizen ze als een organisme van de ene plaats naar de andere. Iedereen leidt en volgt gelijktijdig. De actie van elk individu beïnvloedt het geheel en vice versa. Terrains gaat in de kern over samenhorigheid en samenwerking.

“Iedereen was open en nieuwsgierig om zichzelf te ontdekken, te experimenteren en zich uit te dagen, wat prachtig was om mee te maken. We werkten veel met aanraking en fysiek contact, wat naar mijn gevoel een belangrijk element is in het leven. Dit is iets waardevols dat dans echt kan bijbrengen, een verbinding met elkaar.” - Emmi Väisänen

Choreografie Emmi Väisänen
Artistieke ondersteuning Alexander Vantournhout
Dansers  Julie Damman, Jientse Pattyn, Margaux Cauliez, Maya Mavanga, Nora Coussement en Viktor Skatchkoff
Lichtontwerp Koen Moerman
Componist van de track “Terrains” : Clelia Patrono
Productie Passerelle vzw

 

Credits

Link naar de website van het gezelschap https://www.passerellevzw.be/