50 jaar Westrand

 

De officiële opening van ontmoetingscentrum Westrand vond plaats in het eerste weekend van oktober 1973. We laten deze kans niet aan ons voorbijgaan en maken er 50 jaar later opnieuw een feestweekend van. 

Een nieuw seizoen in Westrand! Eentje met een gouden randje. Een jubileum als het ware want het gebouw en de bijhorende werking bestaat 50 jaar. 

De officiële opening van ontmoetingscentrum Westrand vond plaats in het eerste weekend van oktober 1973. We laten deze kans niet aan ons voorbijgaan en maken er 50 jaar later opnieuw een feestweekend van. In deze gids vind je niet alleen het seizoensprogramma 2023-2024, maar tevens een stukje geschiedenis, een verhaal, een vleugje nostalgie met de Westrand iconen en enkele toekomstdromen.. 

We nodigen het publiek dan ook graag uit om samen met ons het verhaal van seizoen 23-24 te gaan schrijven. Laat je inspireren, kom ontmoeten en vooral geniet van het gebouw in al zijn brutalistische glorie! 

Tot binnenkort? 

 

Naar aanleiding van het feestjaar zijn er verschillende werkgroepen gestart. Sommige werkgroepen; teams of projecten zijn op zoek naar heel specifieke dingen. Hier een overzicht van de verschillende oproepen: 

Vrijwilligers archief

Geloof het of niet, maar in oktober 2023 bestaat de Westrand 50 jaar. Dit kunnen we uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan: we feesten er op los! Maar… een leuk feestje vraagt ook een goede voorbereiding. Daarom duiken wij binnenkort in het Westrandarchief om alle schatten van de voorbije jaren te inventariseren. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! We zoeken nog enkele inventarisatievrijwilligers.

Ben je geïnteresseerd? Breng ons dan op de hoogte via kennis@dilbeek.be. Wij contacteren je dan voor een info- en opleidingsmoment. 

 

Dilbeeks talent

Ben jij zanger(es) of speel je in een muziekband en wil je graag voor een publiek optreden of zit entertainen jou in het bloed? Ben je eerder een acteur, circusartiest, goochelaar, danser(es) of performer die zin heeft om een publiek te verrassen met een bijzondere act of voorstelling, laat het ons weten!  Ben je alleen, met een groep of band, amateur of (semi)professioneel? Alles kan!

Ben je benieuwd wat we hiervoor in petto hebben? Laat het ons weten en neem contact op via kunsten@dilbeek.be

 

Westrand foto's en verhalen

Op 6 en 7 oktober 1973 opende Westrand. Je telt het goed, exact 50 jaar geleden ging ons geliefde cultuurcentrum van start. Reden tot feest dus! Blokkeer alvast 6, 7 en 8 oktober 2023 in je agenda, want dan geven we de aftrap van een heus feestjaar! We willen nog niet te veel verklappen, doch deze tip: schaf volgend seizoen zeker een abonnement aan, want we verwachten veel iconen op het podium…

Kan jij ons nog helpen om het volgende te verzamelen? We zijn op zoek naar:

-        Mooie, sprekende foto’s van de voorbije 50 jaar van in/ voor/ op/ naast/ onder de Westrand. 

-        Straffe verhalen van de voorbije 50 jaar. Heb je je bruidsfoto’s getrokken in de Westrand of heb je ooit samen met een Bekende Vlaming vast gezeten in de lift? Heb je met andere woorden hier gewoon iets supertof of origineel meegemaakt? 

 

Verenigingen en organisaties

Zijn er bepaalde Dilbeekse verenigingen of organisaties die een samenwerking in het kader van 50 jaar Westrand zien zitten of die meer info willen over de verschillende activiteiten, neem dan gerust contact op met kunsten@dilbeek.be. Binnenkort hier meer info over de mogelijkheden. 

 

Op dinsdag 18 april is er een infomoment om 19u30 in lokaal 401 in Westrand. Iedereen is welkom om te komen luisteren. Je kan na het infomoment nog laten weten of je je effectief zal engageren of niet om mee te werken aan het inventariseren van het archief.