Westrand verbeeldt

Bruisend tekenfestival
50 jaar Westrand
za 4 mei 13:00 - 18:00
za 4 mei
13:00 - 18:00
  • za 4 mei
    13:00 - 18:00
    Westrand
    Niet verkoopbaar

Leef je uit met verschillende materialen en technieken op dit bruisend tekenfestival.

In dit festival kan je proeven van tekenen schilderen in al zijn vormen. Je kan met verschillende materialen en technieken aan de slag op verschillende plaatsen in het gebouw.

Beeld je een gebouw in waar iedereen zijn weg vindt tussen potlood, verf, inkt en zoveel meer via uitdagende workshops, creatieve activiteiten en speciale tekenacties.

Je kan je inschrijven voor heel wat workshops: ontdek borduren op postkaarten en zorg met een paar gekleurde borduursels voor een feestelijke toets, saai wit servies leer je decoreren met gouden stiften, tijdens monotype ga je aan de slag met een bijzondere druktechniek om snel verrassende en unieke afdrukken te maken of laat je gaan met ecoline, een vloeibare aquarelverf waarmee je kleurrijke illustraties kan maken.

Daarnaast zijn er ook creatieve doorloopateliers waar je kan bij aanschuiven: leer aandachtig kijken en luisteren tijdens ‘blind’ modeltekenen of laat je inspireren door prints van de jaren ’70 en beschilder deze op keramiek.

Er zijn ook heel wat animaties en tekenacties te beleven: In de Portrettenfabriek vereeuwigt een kunstenaarsduo je eigen karakteristieke tronie. Werk mee aan een kunstwerkje uit textiel waarbij iedereen zijn eigen vormen kan tuften of naaien. Of schets gezellig mee met de Urban Sketchers en leg al tekenend vast wie of wat je tegenkomt in deze brutalistische architectuur.

Westrand viert zijn 50ste verjaardag en dat willen we laten zien. Iedereen is mee uitgenodigd om vrolijke en feestelijke illustraties te tekenen op de ramen van het cultuurcentrum!

 

In samenwerking met:

Bekijk onze reeksen