Kurt Van der Elst

FRIS

FRIS staat voor meer cultuur van jongeren in Dilbeek.

FRIS LABEL

Zoek het FRIS LABEL in de brochure van Westrand en ontdek voorstellingen, evenementen en projecten voor jongeren met liefde voor cultuur. FRIS staat te springen om jullie interesses te prikkelen. Om jullie nieuwe dingen te laten ontdekken en warm te maken voor theater, dans, muziek,… 

*Wist je trouwens dat jongeren onder de 26 jaar meestal aan een voordeeltarief van €10 naar voorstellingen kunnen komen!

 

Voorstellingen seizoen 23-24

DANS: Flemish Primitives - Action Zoo Humain
woensdag 20 september

Zes jonge kunstenaars, die enkel hun drang naar succes en hun migratieachtergrond delen, ondergaan een reeks experimenten. Wie bestendigt het geloof in de survival of the fittest? Wie trekt zich terug uit de ratrace? Wat is de ultieme formule voor Vlaams succes? En dan treedt de Joods-Russische danseres Hellen Boyko naar voren, in wat misschien wel de strafste scène van het jaar is…

THEATER: De Kwetsbaren - fabuleus
donderdag 12 oktober - in CC de Meent (busvervoer mogelijk vanuit Dilbeek)

De opdracht is eenvoudig. Rondom u bevinden zich acht ramen. Achter deze ramen bevinden zich acht kamers. In elke kamer zit een persoon. Zeven van hen zal u eigenhandig doden aan het einde van deze uitdaging.

 

THEATER/HUMOR: Monstera - Compagnie Cecilia
woensdag 15 november

Deze komedie speelt in een broeierige biotoop waarin vijf acteurs - Joke Emmers, Colette Goossens, Arend Peeters, Tom Ternest en Robrecht Vanden Thoren - het gevecht aangaan met hun dromen, hun wortels en elkaar.

 

MUZIEK/DANS: Into the Open van Voetvolk/Lisbeth Gruwez
vrijdag 24 november (met afterparty)

Een daverend feest vol energie en overgave. Drie punkmuzikanten en vier geweldige performers, waaronder een indrukwekkende Micha Demoustier, zwepen elkaar op met een duizelingwekkend, hoge voltage. Zwetende, geile lijven, groovy gitaren, stomende drums: dance meets concert in een wilde, bevrijdende trip! 

 

THEATER: Qui cherche, die vindt - Ras El Hanout
vrijdag 9 februari

We maken kennis met de ervaringen van vier Brusselse jongeren die opgroeien tussen een Franstalige, een Vlaamse en een Marokkaanse cultuur. De toon is licht en humoristisch, maar daarom niet minder gemeend en oprecht. 

 

THEATER: There never was a box - Femke Van der Steen en Tristan Feyten
donderdag 29 februari

Deze jonge makers vatten de voorstelling op als een overgangsritueel van jongen naar man. Als een warme uitnodiging aan mannen om een actieve rol op te nemen aan de inclusiviteitstafel. Wat betekent ‘gezonde mannelijkheid’ en welke vormen kan dat aannemen?

 

THEATER: Orphans - tg STAN/Kloppend Hert
donderdag 21 maart (Engels gesproken met Nederlandstalige boventiteling)

In chaotische en levensechte dialogen ontrafelt zich een moreel dilemma. De grens tussen goed en kwaad wordt flinterdun en mondt uit in een gesprek over racisme, discriminatie en maatschappelijke ontwrichting. Zo wordt Orphans een verontrustende reflectie over het vermogen om kwaad te doen, dat in ieder van ons schuilt.

 

MUZIEK: Sara Correia
woensdag 17 april

Sara, de fado-orkaan ademt fado van kindsbeen af. Het kantelmoment kwam er wanneer ze als dertienjarige de Iconische Portugese fadocompetitie: Grande Noite do Fado won. Hierdoor kon ze snel optreden in de meest legendarische fadohuizen naast grootheden zoals Celeste Rodrigues, Jorge Fernando en Maria de Nazaré. 

 

DANS: Dress Code - Julien Carlier/Abis Company
donderdag 25 april

Neem een duik in de complexe wereld van de breakdance en zijn rituelen. Vijf jonge dansers staan oog in oog met het publiek. Maken ze zich op om hun talenten te demonstreren, om zichzelf te bevestigen of om de toeschouwers uit te dagen? Ze trachten elkaar te overtreffen en gaan op zoek naar erkenning. Welke drijfveren gaan schuil achter deze technische hoogstandjes?

 

THEATER: Fight Night - Ontroerend Goed
donderdag 23 mei

Vijf spelers. Vijf rondes. Uw stem. Eén overlevende. De inzet: uw aandacht, uw liefde, uw goedkeuring, uw lach, uw medelijden, uw zwakke plek, uw leedvermaak, uw hart, uw steun, uw oordeel. Wij helpen u beslissen met polls, stemwijzers, coalities, campagnes, debatten, exit polls, spin doctors, opiniepeilingen. Wij zorgen ervoor dat de beste niet wint. 

 

 

FRIS PROJECT

Ben je tussen de 13 en 25 jaar oud? Heb je zin om eens stevig binnen of buiten de lijntjes te kleuren? Pitch ons jouw wildste idee en we geven je graag ons vertrouwen en bieden ondersteuning aan waar nodig. 

Waarom?

·        Wij geloven in jou! En geven graag kansen aan jonge makers, artiesten, organisatoren, … 

·        Omdat we onze kennis, lokalen en netwerk heel graag willen delen met jou. 

·        Omdat we heel graag banden smeden.

·        We love to support our local scene!

Wat kunnen wij je bieden?

·        Ondersteuning (zowel inhoudelijk als uitvoerend)

·        Coaching

·        Ruimte (theaterzaal, repetitiezalen, atelierruimte, evenementzaal,…)

Pitch jou FRIS idee via jong@dilbeek.be

 

STUDIO FRIS

Nood aan ruimte waar jij je talent verder kan ontwikkelen? Een broedplaats voor vers talent? Een repetitiekot, een plek waar je kan schrijven, een atelierruimte om te experimenteren? Of ben je op zoek naar een podium, naar speelkansen? 

Laat het ons weten via jong@dilbeek.be

FRIS SESSIES

Vanaf 2024 organiseren wij graag zotte sessies en workshops voor en door jongeren! Heb jij een idee? Zijn er bepaalde noden?

Laat het ons weten via jong@dilbeek.be