Corné van der Stelt

Schërzo (8-99)

Släpstick
vr 25 apr 19:30 - 21:10
vr 25 apr
19:30 - 21:10
  • vr 25 apr
    19:30 - 21:10
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Where Chaplin meets Tchaikovsky.

Släpsticks eigenzinnige, wervelende en hilarische kijk op klassieke muziek is niets wat het lijkt. De vijf muzikale alleskunners nemen je in Schërzo mee op een kolderieke trip langs de meesterwerken van Rossini, Brahms, Saint-Saëns, Gershwin en vele andere illustere componisten. Op onnavolgbare wijze (be)speelt het vijftal de grote klassiekers en eert en passant comedy-helden als Victor Borge, Mini & Maxi, Danny Kaye en Charlie Chaplin. 

De muziekterm ‘scherzo’ (Italiaans voor scherts, grap) staat voor een kort, levendig stuk. Släpstick rekt deze definitie graag nog een eindje verder uit. Want als fysiek theater en topmuzikanten met veel gevoel voor timing en humor samenkomen, kun verwacht je dan aanje een jodelende Schubert in een buikspreek-battle met Beethoven, een snelheidsduivel op de contrabas en natuurlijk de ’21 meesterwerken in 1 minuut’ verwachten. 

Ervaar nu zelf het grenzeloze universum van Släpstick, met hun duizelingwekkende hoeveelheid instrumenten, bejubelde theatrale vondsten en klassieke muziek op het hoogste niveau.

Dit is een voorstelling geschikt voor alle leeftijden waarbij iedereen vanaf 8 jaar welkom is. AL (alle leeftijden)
Het AL-label staat bij voorstellingen die houden van een generatiemix. Gelaagde en verbindende voorstellingen die floreren wanneer het publiek een mix is van verschillende leeftijden. Volwassenen, kinderen, jongeren samen, over de generaties heen. Let wel; er is steeds een onderleeftijd vermeld die per voorstelling kan verschillen.

Amazing is an understatement.

theQR.co.uk

Släpstick (NL)
Met de eerdere theatershows Släpstick en The Roaring Twenties maakten de vijf muzikale clowns van Släpstick nationaal en internationaal furore. Met uitverkochte zalen van Nederland tot Nieuw-Zeeland, ovationeel applaus en een prijzenregen als resultaat. Släpstick’s nieuwe show Schërzo vierde haar wereldpremière in Edinburgh in de zomer van 2023, waarna concerten in Duitsland en Zuid-Korea volgden. In het voorjaar van 2025 gaat deze klassieke show in première in de concertzalen en theaters in Nederland.

Pers

Släpstick creates an immersive musical universe where hilarity and artistry coexist. This is classical music not as we know it, but as we should experience it.
– in One4Review

Five musicians, a plethora of instruments and a wealth of silliness make for a fabulous 1,5 hour’s entertainment. 
– in Threeweeks

Schërzo is an absolute triumph, blending uproarious comedy and classical music in a spectacle that defies convention.
– in TheaterWeekly 

Credits

Cast Willem van Baarsen, Jon Bittman, Rogier Bosman, Sanne van Delft, Jaap Rovers 
Concept, script, arrangementen, composities Släpstick 
Regie Stanley Burleson, Karel de Rooij 
Decor Ellen Windhorst 
Kleding Jan Aarntzen 
Techniek Kevin Baaij & Benjamin Brandt 
Producent Stichting de Wereldband i.s.m. Amsterdam Artist Management 

Duur van de voorstelling: De voorstelling duurt ongeveer 100 minuten, zonder pauze.

Link naar site gezelschap: Släpstick (slapstick.nl)