Tiny Geeroms

Incompetentiecompensatiecompetentie

Tiny Bertels & Evelien Bosmans
za 1 mrt 20:30
za 1 mrt
20:30
  • za 1 mrt
    20:30
    CC Strombeek - schouwburg

Een ogenschijnlijk vederlicht gesprek, even humoristisch en filosofisch als het leven zelf.

Terwijl ze samen eten, praten twee westerse vrouwen over de nood in de wereld en hun eigen nood. Ze proberen hun alledaags gevecht met wat er op deze aardkloot gebeurt onder woorden te brengen. Een ogenschijnlijk vederlicht gesprek ontspint zich, even humoristisch en filosofisch als het leven zelf, misschien wel eindigend in het failliet van de westerse beschaving. Of is het het begin van een omwenteling?

 

Getriggerd door de vraag wat een mens tot mens maakt en wat zijn rechten zijn, trachten wij onszelf te bevragen vanuit onze geprivilegieerde positie. Wat kan ik als mens verdragen, als vrouw, als kind en wat weiger ik te verdragen. Kijk ik weg? Welk excuus heb ik? Wat kan ik doen? Hoezeer verontschuldig ik mezelf voor mijn gedrag? In hoeverre draag ik bij tot deze uitzichtloze situatie? Is mijn vrijheid en veiligheid evenveel waard als die van deze mensen? Kan ik ze even snel kwijtspelen? Wat ben ik bereid daarvoor te doen? Kan ik als individu nog iets betekenen in deze gepolitiseerde wereld? Of probeer ik zoveel mogelijk te vergaren, uit angst, omdat ik zie hoe gevaarlijk het kan zijn om machteloos te zijn. En hoe lang moet die lasagne in de oven?”
Tiny en Evelien

we’re lost out here in the stars

 

Tiny Bertels

Tiny Bertels (1972) studeerde in 1997 af aan de Studio Herman Teirlinck waar ze o.m. les kreeg van Jan Decleir en Wannes Van de Velde. Sindsdien speelde ze bij uiteenlopende theaterhuizen zoals o.m. vzw Troubleyn, Muziektheater Transparant & Froefroe, Orkater, Toneelhuis. Bij het grote publiek werd ze bekend door haar rollen in o.a. Chaussée d’Amour, Loslopend Wild, Beau Séjour, Glad Ijs en F***YVVM. Voor haar rol als Clara Debruycker in de film Groenten uit Balen van Frank Van Mechelen kreeg ze de Ensor voor Beste Actrice in een Bijrol. Met Sexteteo en Orquesta Tanguedia zong ze de tango’s van Astor Piazzolla. Ook maakte ze voorstellingen rond het oeuvre van inspirator Wannes Van de Velde. Onlangs zong ze ‘Winterreise’ van Franz Schubert, begeleid door Aaron Wajnberg.

De voorbije jaren schreef ze het scenario van de reeks Lost Luggage, gebaseerd op de naweeën van de aanslagen in Zaventem. Deze serie was te zien op VRT en ARTE en werd in november ’22 bekroond met de European Script Award.


Evelien Bosmans

Evelien Bosmans (1989) studeerde in 2013 af aan de acteursopleiding van De Toneelacademie van Maastricht. In theater was ze onder meer te zien bij het Toneelhuis, in het Paleis speelde ze mee in ‘de Oresteia’ (regie Simon De Vos) en bij Compagnie Marius. Meer recentelijk was ze te zien bij Het Zuidelijk Toneel. Op tv speelde ze in o.a. Chaussée d’Amour, Gent West, Rang 1, Tom en Harry, F*** you very very much en De Club. Evelien speelde mee in de films Marina van Stijn Coninckx, Welp van Jonas Govaerts, Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers en verschillende Sinterklaasfilms. Voor haar rol in de film Groenten uit Balen van Frank Van Mechelen ontving ze in 2012 de Ensor voor Beste Actrice in een hoofdrol.

Credits

Concept, tekst en spel Tiny Bertels en Evelien Bosmans
Begeleiding Guy Cassiers

 

Bij de buren

CC Strombeek, Gemeenteplein 1, 1853 Grimbergen - ccstrombeek.be
Bereken je route op Google Maps